Det royale par går stor dag i møde.

Den kongelige kalender har fremstået mere tom end fyldt, men nu får piben en anden lyd.

En kommende begivenhed bringer nemlig et frisk pust til de royale traditioner. Den 18. marts markerer en særlig dag for Danmarks kongehus, da kong Frederik og dronningen for første gang vil stå i spidsen for en statsrådsmiddag.

Begivenheden er noteret i kongehusets officielle kalender ifølge Ekstra Bladet.

Statsrådsmiddagen, en begivenhed med dybe traditionelle rødder, vil samle regeringen, statsrådssekretær Barbara Bertelsen, samt udvalgte medarbejdere fra hoffet.

Det er en begivenhed, der understreger samspillet mellem monarkiet og regeringen, og som traditionen byder, afholdes den i hver valgperiode.

Denne gang vil Amalienborg Slot danne rammen om middagen, et skifte fra den seneste middag i 2021, der blev afholdt på Fredensborg Slot med dronning Margrethe som vært.

Siden kong Frederik besteg tronen den 14. januar 2024, har han og kongefamilien været genstand for offentlig opmærksomhed, ikke mindst i forbindelse med hans erhvervsfremstød i Polen.

Her holdt han sin første officielle tale som Danmarks statsoverhoved, hvor han ikke lagde skjul på sin glæde og en smule nyhed over sin nye rolle.

Og inden længe bliver det altså endnu en første gang, når Amalienborg Slot danner rammerne om den særlige middag for kong Frederik og dronning Mary.