Tallene giver et klart billede.

I TV 2’s elskede underholdningsprogram ‘Vild med dans’ handler det om at tage det helt store skridt ud på dansegulvet, men når det kommer til at vinde konkurrencen, handler det tilsyneladende om at tage et skridt i den helt rigtige retning i livet.

Med den 20. sæson af programmet i fuld gang har B.T. foretaget en “videnskabelig” analyse af tidligere vindere og fundet en opskrift på den perfekte ‘Vild med dans’-vinder.

Og hvad skal man have med i opskriften? Her er nogle af ingredienserne: være en 32-årig mørkhåret kvindelig skuespiller fra Storkøbenhavn.

Så, hvem i dette års deltagerfelt lever op til denne maleriske beskrivelse?

Det er nok ikke komikeren Andreas Bo, der bor omkring Køge og er 56 år gammel, der passer bedst ind i formularen. Men så igen, han har trods alt investeret i en ny mørkhåret ‘Vild med dans’-paryk, som giver ham et enkelt point i B.T.’s banebrydende udregningssystem.

Influenceren Frederik Trudslev og designeren Søren Le Schmidt er også med i feltet, men de stemmer ikke nøjagtigt overens med den typiske vinderbeskrivelse.

Så hvem skiller sig ud i år? Svaret er klar:

Katinka Lærke Petersen. Hun er kvinde, 31 år, skuespiller og fra København. Okay, hårfarven er ikke den samme som den gennemsnitlige vinder, men i en finjusteret opgørelse får hun pluspoint for at danse med Mads Vad, der allerede har vundet ‘Vild med dans’ to gange tidligere.

Selvfølgelig skal det nævnes, at B.T.’s ‘videnskabelige’ udregning er alt andet end videnskabelig, og at skuespiller Dulfi Al-Jabouri, der blev stemt ud som den første i fredagens udsendelse, også passede godt til beskrivelsen af den gennemsnitlige vinder, bortset fra ét lille parameter – kønnet.

Så mens videnskaben måske ikke er på vores side, må vi fortsat se frem til flere spændende danseoptrin og uventede drejninger på dansegulvet i den 20. sæson af ‘Vild med dans’.