Thomas stiler for første gang op til interview, hvor sønnen vil blive bragt op.

Efter den chokerende nyhed om sangeren Hugo Helmigs alt for tidlige bortgang i december 2022 har faderen, Thomas Helmig, valgt at bryde sin tavshed. I et nyt tv-program, “En særlig samtale,” der har premiere på DR den 25. december, åbner Helmig op om sorg, tab og livet efter tragedien.

Det bliver første gang siden dødsfaldet at far-Thomas vil besvare spørgsmål om hans afdøde søn, skriver Ekstra Bladet.

Programmet, der ledes af journalister fra TV Glad – en tv-station drevet af mennesker med forskellige former for funktionsnedsættelse – lover en ny dimension af både spørgsmål og svar.

I en pressemeddelelse fra DR udtaler programredaktør Lasse Bjørch, at spørgsmålene går tæt på, men uden agenda og filter, hvilket skaber en ærlighed og åbenhed, der viser nye sider af de kendte personligheder.

Thomas Helmig, der har undladt at give interview siden sønnens død, udtrykker sin begejstring for at deltage i programmet:

“Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at deltage i ‘En særlig samtale,’ blev jeg glad og sagde ja med det samme. Og det er jeg glad for nu, for jeg syntes, at det blev en god og anderledes snak og et par timer i det allerbedste selskab.”

Programmet tegner sig som en dybdegående samtale, hvor Helmig deler sine inderste tanker om tabet af sin søn. Det giver seerne et sjældent indblik i hans liv, sorgproces og hans forsøg på at finde mening og styrke i en vanskelig tid.

DR afslører, at programmet også vil byde på en række andre kendte danskere fra politikkens, kunstens og kulturens verden. Statsminister Mette Frederiksen vil være det næste interviewoffer i program to, der sendes den 27. december.