Den folkekære skuespiller udtrykker sin frustration.

Esben Dalgaard, der for tiden er at finde i TV 2-programmet ‘Shaolin’, står over for nye udfordringer, der strækker sig ud over skuespillets verden.

I et åbenhjertigt interview med Billed-Bladet deler han sin nuværende situation og giver indsigt i en karriere, der har taget en uventet drejning.

“Som skuespiller er min kalender ikke tom, men den er noget mere tyndt besat, end den har været i ti år. Det er da lidt frustrerende,” fortæller Esben Dalgaard.

Dette kommer efter en alvorlig diagnose i 2021, hvor Dalgaard blev konfronteret med uhelbredelig modermærkekræft. Trods denne personlige kamp er det ikke sygdommen, han ser som årsagen til den reducerede mængde arbejde.

Snarere tilskriver han det til de udfordringer, som skuespilbranchen står overfor i kølvandet på coronapandemien.

Branchens langsomme genopretning har efterladt mange kunstnere i en venteposition, og Dalgaard er ingen undtagelse. Dog har denne periode med uvished også båret frugt i form af nye kreative udtryk.

Esben Dalgaard har sammen med sin hustru, Charlotte Dalgaard Larsen, og Stine Buje taget skridtet ind i forfatterverdenen med bogen ‘Mærket’.

Bogen er en hudløst ærlig fortælling om parrets liv med kræften lige ved døren, hvilket åbner op for en dialog om livet, kærligheden og kampen med sygdom.

Mens Esben håber på flere skuespiljobs i fremtiden, har hans nuværende situation åbnet dørene til nye måder at udtrykke sig på og nå ud til mennesker gennem sin kunst.