Den hyldede skuespillerinde får en stor opgave at skulle stå til ansvar for.

Fra det kølige nord til Cannes’ solbeskinnede strande bringer årets Canneseries festival en varm brise af dansk talent til den franske riviera.

Med Sofie Gråbøl ved roret som juryens præsident, står Danmark stærkt repræsenteret i hjertet af den internationale seriefestival.

Det skriver Deadline.

Den prestigefyldte begivenhed, der løber fra den 5. til 12. april, sætter scenen for en fejring af tv-serier fra hele kloden.

Canneseries’ mission er at kaste lys over de bedste fortællinger skærmen har at byde på, og i år er det Danmark, der træder ind i spotlightet.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne afslører: En tilfældighed ændrede alt

LÆS OGSÅ: X-Factor-stjerne i modvind: Folk raser over aprilsnar

Udover Gråbøls prominente position, vil den danske serie ‘Dark Horse’, med Josephine Højbjerg og Birgitte Hjort Sørensen i de bærende roller, konkurrere i festivalens hovedkonkurrence for serier i langt format. ‘Dark Horse’ udforsker dybden af dansk dramatik, anført af seriens hovedforfatter Sara Isabella Jønsson og producerne Pernille Tornøe og Victor Cunha, der udtrykker en blanding af glæde og stolthed over at deres værk er blevet udvalgt til denne højst anerkendte konkurrence.

Serien, som allerede har fanget hjemmepublikummets hjerte, står nu over for den ultimative prøve: at vinde de internationale seeres gunst.

“Ambitionen var fra starten at lave en serie med en tydelig dansk forankring, men hvis tone og udtryk var højnet udover det hverdagslige,” fortæller teamet bag ‘Dark Horse’ og fortsætter:

“Det har været fantastisk at mærke, at lige netop dét har resoneret stærkt hos seerne, unge som voksne, herhjemme, og vi glæder os til at se, hvorvidt det også vil gøre sig gældende, når serien endeligt skal møde et internationalt publikum på festivalen.”

Den alsidige jury Gråbøl vil lede, spænder vidt i deres ekspertise og inkluderer talenter som manuskriptforfatter Olivier Abbou, komponist Amine Bouhafa samt skuespillerne Alice Braga, Macarena García og Alix Poisson. Dette varierede hold vil tilsammen uddele ni priser ved festivalens kulmination, heriblandt prisen for bedste serie.