Det er over 25 år siden, at Titanic fik premiere, og én af filmens barnestjerner tjener stadig penge på den.

James Camerons kæmpe succes, Titanic med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne er en film, som de fleste har set. Filmen har slået adskillige rekorder og er en af de bedst sælgende film nogensinde, og selvom den er over 25 år gammel, så tjener den stadig penge til de mange mennesker, som var med til at lave den. 

Udover de kendte hovedroller var skuespillere som Billy Zane, Bill Paxton, Gloria Stuart og Kathy Bates også en del af karaktererne i filmen, og så var der også Reece Thompson, som spillede ‘lille irsk dreng’. Ham husker de færreste nok, men han kan fortælle, at han stadig tjener penge på filmen den dag i dag trods hans lille rolle.

Thompson, som i dag arbejder som digital markedsføringschef hos skiresortet Brian Head i Utah i USA, var kun fem år, da filmen blev optaget i slutningen af 90’erne. Alligevel havde han ikke bare en rolle, men også én replik i den berømte film. 

Thompson spillede den lille irske dreng, som man ser i scenerne, hvor skibet er ved at synke. Her ser man hans store uskyldige øjne kigge op på sin mor, som bliver spillet af Jenette Goldstein, og spørge: “Hvad laver vi, mor?”, hvortil hun svarer: “Vi venter bare, min kære.”

Senere i filmen hentydes der til, at den lille irske dreng, hans søster og hans mor dør i ulykken, da et klip viser de to børn i en seng, mens moren fortæller en historie, alt imens de venter på deres uundgåelige død. 

Den tidligere børneskuespiller kan dog fortælle, at han nær ikke havde fået rollen, da hans mor blev tilbudt to forskellige ting, som han kunne medvirke i. Ifølge Unilad blev de tilbudt, at Thompson kunne medvirke i en reklamefilm for en tankstation eller, at han kunne få en lille rolle i et klip som del af “en spillefilm”.

“Den endte med at blive en af de bedst indtjenende film i historien, så det er ret bizart set i bakspejlet. Min mor var sådan, ‘Lad os gøre det. Det bliver sejt. Selv hvis filmen er elendig, så kan vi se den.’ Tydeligvis endte den med at eksplodere, så det var ikke en dårlig beslutning fra hendes side, det er helt sikkert,” har han tidligere udtalt til Business Insider.

Således endte Thompson altså med en rolle i den berømte film, og han husker tydeligt, hvordan selv én enkelt replik ikke var nem at fuldføre korrekt, da han bøvlede en del med den irske accent. 

“Hvis du lytter til det, så lyder det ikke særlig irsk. Det lyder bare stille. Jeg kan huske, jeg prøvede at efterligne, hvad taletræneren prøvede at gøre. Det var så tæt på, som det kom,” har han således udtalt. 

Selvom hans rolle ikke bliver vist på skærmen i mange minutter af filmens længde på hele 3 timer og 14 minutter, så tjente han alligevel $30.000 (næsten 200.000 kroner) for rollen dengang. 

Thompson kan dog afsløre, at han siden da har tjent penge på rollen løbende og faktisk stadig gør det i dag. I årene efter filmens udgivelse modtog han jævnligt en check i “de lave tusinder”, og selv inden for de sidste par år har han en gang imellem modtaget en check på $200-$300 (1300-2000 kroner).

“Det er mærkeligt, det er ikke til stede i mine tanker mere. Det er ikke sådan: ‘ Oh, hvornår får jeg en ny Titanic check?’ Når det sker, er det mere: ‘Oh, cool, ekstra $100’,” udtalte han således.