‘Den store bagedyst’-vinderen Annemette Voss blotter sig og åbner op om, frygten for angst.

Annemette Voss er ikke bleg for, at dele ud af hendes livs op- og nedture.

Hvis man bare kigger på de seneste måneder, har hun delt ud af sine ærlige tanker om sin krop efter sin for nyligt fødsel, samt hendes frygt for at skulle føde alene.

Og nu åbner hun op omkring endnu en frygt, som sidder dybt i hende. Og det fylder i hendes liv lige nu.

Hun er hudløst ærlig omkring emnet på et opslag på det sociale medie Instgram.

“Angst for at få angst. Det er I nogle der kender, er jeg sikker på.”

“For ca 5 år siden var jeg virkelig hårdt præget af angst. Sådan ægte hårdtslående, nedslående og udmattende angst, hvor man ligger i fosterstilling flere gange om ugen. Hyperventilerer, ryster, græder. The works, skriver Annemette i et ærligt opslag og uddyber, hvorfor at angsten opstod for hende:

“Angsten kom af uforudsete svigt. Hvilket satte mig i en position, hvor uforudsigelighed og nære relationer blev to ting, jeg nærmest ikke kunne håndtere. Det gjorde, at jeg mistede tillid til mennesker endegyldigt – en tillid, jeg stadig arbejder på at genopbygge.”

Annemettes arbejde for at skulle genopbygge tillid til mennesker er dog for nyligt blevet afbrudt, og det har genstartet angsten forfra.

“Nu står jeg i en ny situation, hvor en person har set sig helt utroligt vred på mig. En person, som jeg egentlig – på grund af en kontrakt – havde tillid til ikke ville mig noget ondt, eller i hvert fald ikke ville kunne gøre mig noget ondt. Men det bliver ondt. Jeg skulle (endelig) se fremad. Men nu påvirker fortiden pludselig min nutid i en grad, der føles kvælende,” skriver ‘Bagedyst’-vinderen, der for halvanden måned siden afslørede, at hun er i gang med at udvikle opskrifter til sin anden brødbog.

For to måneder siden blev Annemette mor for fjerde gang. Og hun frygter, at hendes angst for angsten tager energien fra hendes nye rolle som mor til fire.

“Det værste ved det hele er, at det, som fylder mest, er angsten for igen at udvikle angst. Det holder jeg slet ikke til. Jeg skal jo bruge min energi på at være mor. På at være glad. Jeg skal udvikle, skabe, designe, male – og alt det dér, der gør mig til mig. Men hvis angsten får fat, så kan jeg intet af det, og det er min største frygt.”

Du kan læse hele hendes hudærlige Instagram-opslag herunder: