Efter adskillige år, er der trist nyt til de danske fans.

Kampen er blevet fløjtet af – for sidste gang.

Den amerikanske fodboldliga, NFL, som har fanget både indædte fans og nye entusiaster i Danmark, står nu over for en udfordring.

Fra september, når den nye sæson fløjtes i gang, vil det danske publikum nemlig måtte søge andre steder end de hjemlige tv-kanaler for at få deres faste fix af amerikansk fodbold.

Efter flere år på banen har TV 2 valgt at kaste håndklædet i ringen og vil ikke længere vise NFL.

Afskeden skyldes en kombination af økonomiske besparelser og en vurdering af seertal og abonnementssalg, som ikke har levet op til forventningerne. Dette kommer efter en række år, hvor NFL har været en fast del af TV 2’s sportsudbud, men nu må seere finde alternative måder at følge med i spillet.

“Den primære grund er den sparerunde som TV 2 gennemgik i efteråret, hvor vi jo også måtte sige farvel til flere kolleger. Så kiggede vi vores rettigheder igennem, og for sportens vedkommende havde vi en mulighed for at spare penge ved at opsige vores NFL-kontrakt,” forklarer TV 2’s sportsdirektør Frederik Lauesen til det danske NFL-medie Gul klud.

Skuffende seertal

Nedskæringerne har været hårde, og med tilføjelsen af de nye Superliga-rettigheder på TV 2, har NFL endt med at være det område, hvor der kunne spares.

Det begrænsede udvalg af NFL-kampe som TV 2 har haft mulighed for at vise, sammen med en skuffende præstation i salget af play-abonnementer, har været yderligere faktorer, der har spillet ind.

NFL’s rejse på dansk tv har været lang og spækket med højdepunkter siden dets debut på TV 2 Zulu i 2000, flytningen til TV 2 Sport og TV3+, og senere Viasats håndtering af rettighederne.

Fans kan blive nødsaget til at lede efter nye måder at følge med i deres yndlingshold og spillere – måske gennem streamingtjenester, internationale kanaler eller online fællesskaber.

I mellemtiden er det et farvel til NFL på danske kanaler – i hvert fald for nu.