En af landets største TV-værter er gået bort

Jan Birger Arentz, en fremtrædende personlighed inden for norsk tv, er død i en alder af 82 år. Det bekræfter det norske statslige broadcastingselskab, NRK (Norges pendant til DR) , ifølge Dagbladet.no.

Jan Birger Arentz blev født i 1941 og tilbragte sin barndom i Namdalen, en region i det centrale Norge. Hans professionelle karriere begyndte som radiojournalist, hvor han specialiserede sig i flere fagområder. Han var kendt for sin brede akademiske baggrund, der omfattede studier i tysk, fransk, sociologi og statskundskab i både Trondheim og Oslo.

I 1972 begyndte Arentz sin karriere i NRK som stipendiat. Han arbejdede sig hurtigt op gennem rækkerne og blev en anerkendt reporter og programleder for flere populære radioprogrammer. Mest kendt er han måske fra programmerne “Utenlandsprogrammet”, “Østlandssendingen”, “Sånn er livet”, og “Sakprosa”.

Især hans arbejde på “Sakprosa”, som han ledede sammen med Lisbeth David-Andersen på NRK P2, gav ham stor anerkendelse.

Ud over sin radiojournalistik var Arentz også redaktør for tidsskriftet “Liberalt Perspektiv” i slutningen af 1960’erne. Dette tidsskrift fokuserede på liberale og politiske emner, hvilket afspejlede hans brede vifte af interesser og hans dybtgående kendskab til både sociale og politiske spørgsmål.

Efter 38 års dedikeret tjeneste i NRK, valgte Arentz at trække sig tilbage i 2009. Hans bidrag til norsk radiojournalistik og hans evne til at formidle komplekse emner til det norske publikum vil altid blive husket.

Hans død er en stor tab for norsk public service-udsendelse.