Den populære kok blev kun 54 år gammel.

Den gastronomiske verden sørger over tabet af den anerkendte australske kok og restauratør, Bill Granger, der gik bort juledag i en alder af 54 år i London.

Granger, en autodidakt kok, forandrede spisescenen med sin unikke tilgang til morgenmad og brunch, hvilket tjente ham titlen ‘King of Breakfast’.

Det skriver det australske nyhedssite 7News Australia.

I 1993 indledte han sin kulinariske rejse ved at åbne sin første restaurant, Bills, i Darlinghurst, Sydney. Dette blev startskuddet til en bemærkelsesværdig karriere, der førte til et globalt kulinarisk imperium med vellykkede satsninger i Japan, Storbritannien og Korea.

Grangers indflydelse strakte sig ud over køkkenet. Han forfattede 12 kogebøger, der tilsammen solgte over en million eksemplarer på verdensplan. Hans seneste værk, “Australian Food”, blev udgivet i 2020.

Hans imødekommende og uhøjtidelige madlavningsstil, krydret med en distinkt australsk flair, vandt ham fans globalt.

I januar 2023 blev hans betydningsfulde bidrag til den kulinariske verden officielt anerkendt, da han blev tildelt Medal of the Order of Australia.

Bill Granger efterlader sig ikke kun en kulinarisk arv, men også et varigt indtryk på dem, der elsker at nyde en god morgenmad, og som har smagt hans unikke kreationer verden over.

Du kan se et klip af den populære kok her: