Nu udtaler en ekspert sig om den økonomiske situation i Kongehuset.

Regeringen har foreslået en økonomisk boost til kongehuset på 29 millioner kroner i 2024 for at sikre, at de ikke oplever økonomiske vanskeligheder i den nærmeste fremtid.

Denne beslutning kommer i kølvandet på årsrapporten fra Kongehuset som viser et underskud på over en million kroner fra sidste års regnskab, en trend som ikke er ny for kongehuset.

Professor Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet forklarer, at kongehusets nuværende økonomiske model ikke er bæredygtig, da de bruger mere, end de modtager i statsydelse.

Læs også: Jonas Vingegaard og Trines luksuriøs villa: Se de vilde billeder her

“Kongehuset går jo ikke konkurs. Og der er ikke noget at sige til, at de bruger de penge, som de har fået af staten til at bruge. Men det er uholdbart, at de bruger flere penge, end de får. Og de har ikke en superhøj egenkapital,” siger Per Nikolaj Bukh til BILLED-BLADET.

For at modvirke disse økonomiske udfordringer, planlægger regeringen ikke kun at øge den årlige statsydelse, men også at fritage kongehuset for den indvendige vedligeholdelse af de kongelige slotte og palæer. I øjeblikket betaler kongehuset for den indvendige vedligeholdelse, mens staten dækker de udvendige omkostninger.

Læs også: Nu er det officielt: Prins Harry sender stærkt signal til kong Charles

Bukh påpeger, at denne kapitalindsprøjtning er nødvendig for at forhindre fremtidige finansielle problemer. “Kapitalindsprøjtningen er et udtryk for, at man vil sikre kongehuset, så der i overskuelig fremtid ikke opstår problematikker i kongehusets regnskab,” forklarer han og tilføjer, at regeringen håber, dette vil være tilstrækkeligt, medmindre uforudsete omstændigheder opstår.

Disse ændringer er en del af et nyt lovforslag, som vil blive behandlet i Folketinget den 19. april.