Tiden efter det katastrofale VM-resultat ramte landsholdstræneren hårdt. Nu taler han ud om de mørke tanker, efter han landede på dansk jord

Under EM-2021 talte danskerne om Kasper Hjulmand, som var han ‘den nye Sepp Piontek’.

Simon Kjær og flokken nåede et fantastisk resultat, hvor de både dominerede gruppespillet og sågar nåede hele vejen til semifinalen, inden landsholdsdrengene tabte til England i forlænget spilletid.

Man skulle derfor tro at halvandet år senere kunne spillertruppen igen brillere med bolden, når turen gik til Qatar og VM skulle fløjtes i gang.

Men det var langt fra tilfældet, og de danske fans måtte se på med chok og rystende hoveder, da Danmark i gruppespillet tabte til både Frankrig og Australien, og spillede 0-0 mod Tunesien.

De måtte derfor tage hjem som absolut taberne i gruppe D, til deres egne og og danske supporteres skuffelse.

Og især Hjulmand var skydeskive for den hårde kritik, der væltede ned over landsholdstruppen, både under og efter verdensmesterskabet.

Det hårde nederlag ramte landsholdstræneren så hårdt, at han forsvandt ned i et mørkt hul med depressive tanker – i en sådan grad at han hverken havde lyst til at se eller snakke med andre mennesker.

Det afslører træneren i et interview med B.T. der fik en snak med Hjulmand i landsholdslejren i Helsingør onsdag.

‘Jeg var hårdt ramt. Det gjorde ondt. Og det er bare pissesvært, når der ikke er kampe på den anden side. Eller når jeg hører, at spillerne ikke ville det nok under VM. Det er jo misforstået. Det er sindssygt komplekst. Både internt og eksternt, og det var hele 2022 (…) Der var en helvedes masse tanker, der skulle bearbejdes. Og det er bare ikke nemt. Jeg synes ikke, det var en depression, men når man vågner om natten, og tankerne hele tiden kører rundt, så … Jeg var ikke depressiv, men der var smerte i kroppen’, uddyber landsholdstræneren.

Fiaskoen ved VM sidder stadig dybt i kroppen hos den udskældte træner, der heldigvis har lært at leve med det.

For at få hvile tog han et afbræk fra omverdenen, og besøgte sit sommerhus over flere omgange, hvor det kun var hans familie han kunne håndtere at have kontakt med.

‘Jeg tog i mit sommerhus. Mine kone sendte mig derop, når jeg blev fjern i øjnene. Jeg havde ikke lyst til vennemiddage, og jeg sad bare og kiggede ud i luften hele julen. Der gik noget tid, før jeg syntes, det var fedt at være i sociale lag’, afslutter Hjulmand.

Danmark møder fredag Nordirland på hjemmebane i Parken.