Den forsvarende Tour-mester taler ærligt ud om udmattelsen – og det er ikke cyklingen, der er tale om

Så sent som i søndags blev der taget hul på sidste etape i dette års udgave af verdens største cykelløb, hvor rytterne lagde vejen forbi Paris. 

Men det var dagene forinden, der har trukket alle overskrifterne. 

Her satte den ydmyge Glyngøre-dreng for alvor sin evige rival, Tadej Pogacar, til vægs og sikrede sig den samlede sejr i verdens største cykelløb. 

Og selvom der var lagt i kakkelovnen, at danskeren skulle forsvare sin gule trøje med næb og kløer, så stod det sort på hvidt, at Jonas Vingegaard for alvor havde lagt sig i førersædet til at gentage sidste års succes. 

Søndag blev det nemlig en realitet, at den danske cykelstjerne kunne stille sig øverst på sejrsskamlen efter tre vanvittige uger. 

Men alting kommer med en pris. 

Traditionen tro skal Jonas Vingegaard, som enhver stor dansk sportspræstation, hyldes på Rådhuspladsen. 

Og senere i dag løber arrangementet af stablen, når Jonas Vingegaard for første gang i et godt stykke tid krydser den danske grænse. 

Og der er bestemt ikke nået at sige til, hvis den danske cykelstjerne føler sig træt. 

For da verdens største cykelløb lakkede mod enden, så rejste Jonas Vingegaard med et snuptag til Belgien for at køre opvisningsløbet i Boxmeer. 

Desuden var han et smut forbi hans belgiske holdkammerat Wout Van Aert, for 

Og i dag, onsdag, venter så en flyvetur til Danmark, hvor der for alvor er lagt i kakkelovnen til en stor fejring på Rådhuspladsen og i Tivoli. 

Jonas Vingegaard selv lægger heller ikke skjul på, at det faktisk ikke er delen på cyklen, hvor der skal trædes i pedalerne, som trætter ham mest: 

“Jeg siger altid, at jeg kunne fortsætte en uge mere på cyklen, men det er måske det her, der er mest trættende”, lyder det hudløst ærligt fra den danske stjerne til TV 2, inden han fortsætter: 

“Jeg bruger en del energi på det, men det er jo en del af det, og det er jo fordi, man har vundet, hvilket kun er en god ting”. 

Og når Jonas Vingegaard senere i dag skal hyldes af danskerne, så stopper det ikke her. 

Når der tages hul på torsdagen, venter endnu en fejring i hjembyen Glyngøre.