Efter to afsnit af ‘Operation X’ sidste år, havnede hestemilliardæren Andreas Helgstrand i stormvejr. Nu står han frem.

I to afsnit af operation X, kunne man se med på skjultkamera, da en ‘mundvarp’ fra ‘Operation X’ fik job som groom i stalden hos Andreas Helgstrand.

Det sendte den 46-årige dressurstjerne ud i et voldsomt stormvejr. Optagelserne viste nemlig, at der blev brugt hårdhændede metoder for at tilride hestene. Blandt andet blev Helgstrand efterfølgende politianmeldt af Dyrenes Beskyttelse.

Det var dog ikke den eneste konsekvens. Han blev også af Dansk Rideforbund udelukket fra landsholdet som minimum frem til den 31. december 2024.

Andreas Helgstrand var rasende på TV 2 over muldvarpen og programmet, og gik endda så langt, at det måtte for retten.

“Ifølge både by- og landsretten er der ikke grundlag for at nedlægge et forbud mod TV 2s skjulte optagelser fra Helgstrand Dressage,” lød det i en pressemeddelelse fra TV 2 sidste år, kort før Operation X rullede over skærmen.

Men selvom Andreas Helgstrand var rasende, står han nu frem i et længere interview med TV 2 Nord.

“Det ser hammertræls ud, og der var ikke nogen, der var mere rasende end mig, da jeg så det,” lyder det fra Helgstrand, som også fortæller, at han har afskediget de medarbejdere, som han ellers troede var ‘Best in class’.

“Det er jo klart, at man åbenbart ikke har været tæt nok på tingene, til at opdage det.”

Andreas Helgstrand fortæller i samme ombæring, at flere ansatte fortsat er sygemeldt med stress, efter at muldvarpen udgav sig for at ‘være deres veninde’.

Han forklarer også, at han ikke har været tæt nok på tingene, til at opdage det.

“Der er jo klart, at man åbenbart ikke var tæt nok på tingene. Vi har tre ejendomme med heste, og der hvor jeg er, er ikke der, det foregår. Det er foregået på en af de andre, hvor vi rider heste til – og unge heste, der bliver tilredet, det kan godt se vildt ud,” lyder det fra Helgstrand, som også forklarer at heste er vilde dyr og tilføjer:

“Det bliver jo farligt i det øjeblik, man ikke fortæller, hvem der bestemmer. Så tager den her hest lige så stille overhånd. Og så kan det i hvert fald gå galt.”

Samtidig bliver Andreas Helgstrand også spurgt, om han er glad for at programmet er kommet ud. Og det erkender han, at han er, for at der kommer mere fokus på behandlingen af dyrene.

Dressur-stjernen beskriver også, at ‘hans butik’ ikke rider meget anderledes end de i andre i dressur-verdenen.

Hvis du har misset ‘Operation X’-programmet eller vil gense det, kan du se det HER på TV 2 Play.