Ifølge en ekspert, kan det komme til at tage rigtig lang tid.

Kate Middleton er endelig hjemme igen efter sin maveoperation. Der har været få rapporter om hendes tilstand, men Kensington Palace har meddelt, at hun “gør fremskridt.” Ifølge foreløbige rapporter vil Prinsessen af Wales ikke vende tilbage til sine normale pligter før efter påske. En ekspert inden for mavekirurgi giver dog bekymrende nyheder og forklarer, at det kan tage længere tid, før hun er fuldt genoprettet.

Det skriver Newsner.

Den 29. januar meddelte Kensington Palace, at Kate Middleton endelig ville forlade The London Clinic og genforenes med sin mand og børn i deres hjem i Windsor. Prinsessen siges at have det godt og vil fortsætte sin genopretning hjemme og ikke vende tilbage til kongelige pligter før efter påske.

Kate og paladset besluttede at dele nyheden om, at hun havde gennemgået en maveoperation, men flere detaljer blev holdt private. Imens oversvømmede rygter om, hvad der virkelig var sket, internettet.

Et rygte fra journalisten Concha Calleja som blandt andet hævdede, at Kates liv var i “stor fare”, hvilket journalisten delte på programmet Fiesta. Calleja hævdede desuden, at “praktisk talt et helt hospital” var blevet oprettet i Kate og Williams hjem til genopretningsperioden. Dog blev disse nyheder afvist som falske af en kilde fra paladset.

For Kate er det at komme sig hjemme, langt væk fra journalister, kameraer og fotografer, og med sin familie tæt på, det bedst mulige udfald. Imens siges hun at fortsætte med at udføre kongeligt arbejde fra sengen, hvilket hun allerede har gjort på hospitalet.

Dog kan opholdet i Adelaide Cottage måske ikke være det bedste for hendes helbred. Det hævder i hvert fald kongelig korrespondent Michael Cole. Han påpeger, at det rygtes at være meget koldt indenfor, hvilket kan hindre hendes genopretning.

Shashank Gurjar, en konsulent og colorektal kirurg, der specialiserer sig i nøglehuls- og åben kirurgi for tarmkræft, forklarede, hvad genopretningsperioden indebærer. Det vil tage “mindst seks uger for sår at hele fuldstændigt,” sagde han. Men samtidig, hvis det er et stort sår, hvilket betyder, at stinget vil være større, kunne Kate have problemer med det i “seks til ni måneder.”

Gurjar sagde, at Kate skal fokusere på tre hovedting under sin genopretning for at gøre den så problemfri som mulig. “Det vigtigste er først og fremmest at anerkende, at du har gennemgået noget betydeligt. Dette er en livsbegivenhed. Du kan ikke tro, at du vil komme dig med det samme. Du skal give det tid,” sagde han.