Tiden i sadlen er forbi, efter kunstig koma og pacemaker.

Jonas VIngegaard og resten af Jumbo-Visma skal til at finde en ny holdkammerat i sadlen.

Nathan Van Hooydonck har nemlig valgt at indstille karrieren som cykelrytter.

Det skriver Se og Hør via. en pressemeddelelse fra Jumbo-Visma.

Den 27-årige belgiske rytter har truffet valget på bagkant af en nærdødsoplevelse ugen forinden, hvor Van Hooydonck fik et ildebefindende mens han kørte bil, og endte i et biluheld.

Han blev lagt i kunstig koma og fik sidenhen indopereret en pacemaker.

– Jeg har indset, at jeg var utroligt heldig. Det kunne være gået anderledes, hvis jeg ikke havde fået så hurtig hjælp. Jeg har det fint nu, men jeg skal stadig forholde mig til det faktum, at det er enden på min karriere, fortæller rytteren til pressen.

Siden ulykken blev rytteren undersøgt af lægerne, der ville finde årsagen bag hans ildebefindende. De endte med opdage en hjertefejl hos belgieren, der nu går rundt med en ICD.

Holdkammeraten og landsmanden Wout van Aert har sat ord på karrierestoppet, og beskriver det som værende beklageligt men nødvendigt.

– Det er en meget sørgelig nyhed. Men det sørgelige kommer i anden række. Jeg er glad for, at Nathan stadig er i live. Det sluttede næsten i sidste uge, og vi er taknemmelige for, at han kæmpede sig igennem (…) – Det er et stort slag for ham, at han er nødt til at stoppe med det, han er passioneret omkring. Jeg mister min bedste holdkammerat, og det er virkelig svært for mig. Han har allerede været meget uheldig, det er unfair, siger belgieren.