Den britiske regent bryder endelig tavsheden.

Nyheden om kong Charles’ kræftdiagnose har vakt stor opmærksomhed både nationalt og internationalt i denne uge. Buckingham Palace afslørede mandag, at den 75-årige monark kæmper med sygdommen og allerede er under behandling. Nu udtaler kong Charles sig for første gang siden diagnosen.

Kongens beslutning om at begrænse sine offentlige opgaver til fordel for papirarbejde hjemmefra afspejler en ændring i hans daglige rutiner, mens han fokuserer på sin behandling.

Kong Charles har brudt sin tavshed siden nyheden om kræftdiagnosen med en hilsen til Grenada ved deres 50-års jubilæum for uafhængighed. Det skriver The Telegraph.

Hans hilsen til Grenada fremhæver hans fortsatte engagement i Commonwealth of Nations, “I løbet af de sidste fem årtier har jeg iagttaget jer med dyb beundring, mens I har opbygget jeres nation og etableret Grenadas særskilte plads i verden og som et væsentligt medlem af Commonwealth of Nations,” udtalte kongen.

Prins William, kongens ældste søn, har også offentligt adresseret sin fars tilstand for første gang. Ved en gallamiddag for London Ambulance Service udtrykte han sin taknemmelighed for den offentlige støtte og omtalte både sin fars og sin hustru prinsesse Kates nylige sundhedsmæssige udfordringer, “Vi sætter stor pris på alles venlighed. Mange tak,” sagde prins William og tilføjede, “Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke jer for alle de lykønskninger og støtte, I har vist til Catherine og min far, især i de sidste par dage.”

Disse begivenheder tegner et billede af et kongehus, der står sammen i vanskelige tider, mens de fortsætter med at ære deres forpligtelser over for både nationen og Commonwealth.