Nu vender de tilbage på DR.

Det er 25 år siden, at familien Fredie-Pedersen blev landskendt efter de medvirkede i DR-dokumentaren ’Ingen slinger i valsen’. Dokumentaren fulgte de 11-årige elitedansere Sonny og Jeanne frem mod VM i Italien, og skabte stor debat om børn i elitesport og ikke mindst familien Fredie-Pedersen og Mickey Fredie-Pedersens træningsmetoder over for sønnen Sonny.

Nu får seerne igen mulighed for at følge dem i dokumentaren ’Ingen slinger i valsen – 25 år efter’. Instruktør Per Wennick er igen manden bag, og dokumentaren er hans sidste, da han efter 51 år i DR, over 80 dokumentarer og flere priser til følge, endegyldigt lægger jobbet som instruktør på hylden.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Læs også: Dennis Knudsen afslører: Vil ændre markant udseende

’Ingen slinger i valsen – 25 år efter’ er i to afsnit, og har premiere søndag den 5. maj på DRTV og DR1.

DR følger igen familien Fredie-Pedersen, der nu også tæller to svigerbørn og et barnebarn. (Foto: © Morten Krüger)

Per Wennick siger om endnu en dans med familien Fredie-Pedersen og Jeanne Aunel:

– I flere år har jeg tænkt på, hvordan det egentlig stod til med dansedynastiet efter ’Ingen slinger i valsen’, som blev sendt i 1998. Den vakte voldsom debat dengang, og jeg syntes, at programmerne krævede en forløsning. Og nu – 25 år senere – fik jeg så mulighed for at fortælle historien om, hvordan det sidenhen er gået dansefamilien. Gik spådommene i opfyldelse? Gik det så galt, som så mange mente, at det ville? Og ikke mindst: Hvordan går det i dag med de medvirkende fra dengang: Mickey, Søs, Gigi og Sonny Fredie-Pedersen – og Sonnys dansepartner, Jeanne Aunel.

Skildrer livet i dag og ser tilbage på dengang

Dokumentaren møder igen familien Fredie-Pedersen og Jeanne Aunel og skildrer deres liv den dag i dag. Sonny Fredie-Pedersen er nu blevet 37 år, og bor i Los Angeles. Sammen med sin forlovede, Nika, driver han akademiet ’International Dance Academy (IDA)’ som er en gren af ’Danseskolen Fredie-Pedersen’. Forældrene Mickey og Søs Fredie-Pedersen er fortsat tilknyttet danseskolen, hvor Gigi Fredie-Pedersen også arbejder som coach. Sammen med sin forlovede Michael har hun fået en lille datter.

Derudover følger seerne Sonny Fredie-Pedersens liv på begge sider af Atlanten. Hjemme i L.A. såvel som på jobs i Danmark, mens han sammen med familien forbereder og afvikler et to måneders uddannelsesforløb i L.A. for danserne på ’International Dance Academy’, som samtidig er afslutningen på et 10 måneders langt uddannelsesforløb på akademiet.

Læs også: Efter trist besked: Emil Midé Erichsen tvunget til at afbryde rejsen

Foruden at tage seerne med ind i historien om den ældste familieejede danseskole i Danmark, tegner dokumentaren på godt og ondt et billede af, hvad der er sket siden seerne mødte familien første gang for 25 år siden. Med de gamle optagelser som bagtæppe, reflekterer de alle over tiden, der er gået, om debatten og samfundets syn på elitesport dengang og nu samt hvor livet har båret dem hen.

Per Wennicks sidste dans bag kameraet

’Ingen slinger i valsen – 25 år efter’ er samtidig Per Wennicks sidste i en karriere, der tæller over 80 dokumentarer og flere priser. I 2015 modtog han TV-branchens ærespris ’Otto’, mens første omgang af ’Ingen slinger i valsen’ i 1999 modtog en TV-Oscar (senere TV Guld) i kategorien Bedste Dokumentar.