Den 82-årige majestæts rygproblemer er så store, at hun nu om to uger skal opereres på Rigshospitalet.

Gennem en længere periode har Hendes Majestæt været ramt af problemer med ryggen, og i den seneste tid er situationen forværret.

“Efter samråd med Rigshospitalets eksperter har Dronningen besluttet at gennemgå en større rygoperation,” meddeler Kongehusets Kommunikationsafdeling.

Derfor har Dronning Margrethe har i samråd med Rigshospitalets eksperter besluttet at gennemgå en større rygoperation.

Som følge af operation og genoptræningsforløb vil flere officielle programpunkter i den nærmeste fremtid blive udsat, aflyst eller varetaget af andre medlemmer af den kongelige familie.

Operationen er planlagt til onsdag den 22. februar på Rigshospitalet, hvor dronningen således også vil være indlagt efterfølgende.

I forlængelse heraf forventes der et længere genoptræningsforløb.

Dronning Margrethes rygproblemer blussede op i sidste uge og det betød i første omgang, at hun i lørdags måtte aflyse et planlagt besøg på Nationalmuseet.

To dage før operationen træder kronprins Frederik til

Bare to dage før den planlagte rygoperation på Rigshospitalet skulle dronningen have modtaget udvalgte danskere i audiens på Christiansborg Slot.

Siden meddelte kongehuset i mandags, at hendes planlagte vinterferie i Norge var aflyst og at kronprins Frederik havde stået for den officielle audiens, der tidligere på dagen var afholdt på Christiansborg.

Mandag den 20. februar kan dronningen dog ikke være til stede ved audiensen, og i stedet vil det efter al sandsynlighed blive kronprins Frederik, som tager over i den særlige anledning.

Dronningen måtte mandag den 6. februar melde afbud til audiensen på Christiansborg på grund af problemerne med ryggen, og i mandags afløse kronprinsen sin mor.

Dronningen har i mange år været plaget af en slidgigtbetinget forsnævring af rygmarvskanalen i lænden, en såkaldt ‘spinalstenose’, som betyder instabilitet i lænderyggen.