Et brud med traditionen fra de royale, går ud over indbyggerne

Der er fest og højt humør disse dage i Gråsten i Sønderjylland.

Den årlige ringriderfest er skudt i gang, der kulminerer søndag aften, når de mange ringridere begiver sig ud i et pragtigt rytteroptog gennem byen.

Én af de traditionelle stop på ruten er forbi Graasten Slot, hvor den royale familie plejer at tage imod rytterne der begiver sig helt hen til slottets porte.

Både dronning Margrethe samt kronprinsfamilien plejer at opholde sig på slottet under festugen, som en del af deres typiske feriekalender. Derfor plejer rytterne at glæde sig til at besøge det royale slot, hvor dronningen samt børn og børnebørn venter med store smil på de galoperende gæster.

Men i år må de flere tusinde gråstenerne se noget andet som festens højdepunkt: Kongehuset aflyser nemlig byens årlige festuge, skriver BILLED-BLADET.

Årsagen skyldes, at der under optoget ikke vil befinde sig nogle af kongefamiliens medlemmer på slottet, og derfor må ryttere begive sig ud på en ny rute. I stedet vil borgerne på hesteryg svinge forbi slottet via. Slotsgade på vej til ringriderpladsen, i byens modsatte ende.

Dronningen står dog stadig noteret til at besøge Gråsten, men først tirsdag næste uge. Det samme er dog ikke gældende for kronprinsfamilien, der har andre ferieplaner i år.

Udover kronprins Frederiks hurtige smut til Wimbledon for at heppe på Holger Rune, så har parret samt deres fire royale børn nydt sommeren i Ibizas varme sol og klare vand.

BILLED-BLADET har været i kontakt med kongehusets kommunikationsafdeling, der bekræfter at aflysningen skyldes private sommerplaner.