Hendes majestæt taler for første gang ud.

Mens vi sidder heroppe i trygge Danmark, ser hverdagen langt fra tryg ud andre steder i verden.

Og i disse dage er alle øjne på konflikten mellem Palæstina og Israel, der for alvor er blusset op.

Det skete efter at Hamas, den militante palæstinensiske organisation som også kontrollerer Gazastriben, i weekenden indledte et voldsomt angreb mod Israel ved blandt andet at affyre omkring 5.000 missiler i løbet af blot 20 minutter.

Modangrebet fra Israel samt de fortsættende angreb fra Palæstina har sidenhen eskaleret, hvilket har ført til hundredvis af civile dødsfald.

Siden da har konflikterne været på alles læber, og dødstallene i alles tanker, verden over – heriblandt det danske kongehus.

Ekstra Bladet fik en kort udtalelse fra dronning Margrethe mandag aften, da hun befandt sig ved Gilleleje Kirke, der afholdte en mindeceremoni i anledningen af markeringen af 80-året for redningen af de danske jøder.

– Det kan ikke andet end at chokere os alle sammen, lød det fra den rystede majestæt, da mediet spurgte ind til majestætens tanker om situationen i Israel.

I denne måned er det 80-året for redningerne af de danske jøder i forbindelse med anden verdenskrig. I den anledning har dronningen i de seneste dage været rundt i landet, for at deltage i en række arrangementer. Blandt andet var hun til stede ved en særforestilling i Det Kongelige Teater søndag aften.

Ifølge ABC News er det israelske dødstal steget til over 900.