Den tidligere dronning af England er ikke længere blandt os – men et nyt dokument er dukket op, som først bliver offentliggjort om 62 år

Dronningen er død. Længe leve dronningen.

Den 8. september sidste år tog verden afsked med den britiske dronning Elizabeth II, der trak overskrifter over hele verden – men netop som verden har begyndt at vende sig til den nye regent i form af Kong Charles III, er hemmeligheder fra hans mor nu dukket op.

Det britiske medie Independent afslører nemlig en stor hemmelighed, den tidligere dronning har efterladt.

I et bemærkelsesværdigt og sjældent øjeblik af åbenhed, har Dronning Elizabeth II afsløret et hemmeligt brev, som hun tidligere har sendt til borgmesteren i Sydney.

Brevet, som blev fundet i byens arkiver, blev skrevet under Dronningens besøg i Australien i 1954, og afslører et glimt af den kongelige families forbindelse til Australien og dronningens oplevelser under hendes historiske besøg.

Det hemmelige brev blev offentliggjort efter mere end seks årtier, og giver et unikt indblik i dronningens personlige tanker og følelser. I brevet udtrykker dronningen sin taknemmelighed over den varme velkomst, hun og Prins Philip modtog under deres ophold i Sydney. Hun fremhæver også sin beundring for den australske kultur og skønheden i landet.

Brevet blev opdaget af en lokal historiker under gennemgangen af byens arkiver. Det er blevet beskrevet som en vigtig historisk genstand, der dokumenterer det nære forhold mellem Storbritannien og Australien samt dronningens personlige engagement i begivenhederne.

Dronning Elizabeth II har altid været kendt for sin diskretion og tilbageholdenhed, når det kommer til personlige og private anliggender. Derfor har offentliggørelsen af dette hemmelige brev overrasket mange og vækket stor interesse både i Australien og internationalt.

Denne historiske opdagelse er ikke kun en dybt personlig og følelsesladet gestus fra dronningen, men den har også en symbolsk betydning. Den understreger den historiske og kulturelle betydning af forholdet mellem Storbritannien og Australien og viser dronningens anerkendelse af de bånd, der forener de to nationer.

Brevet vil nu blive udstillet på et museum i Sydney som en del af en særudstilling om den kongelige families forhold til Australien, og vil først blive åbnet og offentliggjort til folket i 2085. Det forventes at tiltrække stor interesse fra både lokalbefolkningen og turister, der ønsker at få et glimt af dronningens personlige skrivelse og opleve en del af Australiens historie.