Politiet har sidenhen givet en reprimande til værten, om aldrig at agere sig sådan igen

Tænk dig at komme hjem efter en lang arbejdsdag, klar til at hoppe på hovedet i kassen – og finder hoveddøren stå pivåben, og to indbrudstyve i gang med at tømme dit hjem for klenodier.

Ville du forsigtigt lukke døren i igen, løbe ud, råbe op – eller gribe fat i den nærmest-befindende køkkenkniv.

Hvis du er ‘TV Avisen’-ankermand Kåre Quist, så hører du til den sidste gruppe.

I et interview med Berlingske fortæller den garvede vært om netop en sådan hændelse, der fandt sted for år tilbage.

Den 52-årige vært fortæller anekdoten om, hvordan han en fredag ved midnatstid efter en lang vagt på TV Avisen kom hjem til en åben lejlighedsdør.

Og af ren instinktiv reaktion, for han ud i køkkenet og fik fingrene i det første skarpe køkkenredskab der var: en køkkenkniv.

– Jeg går ind og finder to tyve i gang med at rydde lejligheden. De er ved at putte min fladskærm i en sort affaldssæk (…) Jeg tager instinktivt en kniv, der hænger på en magnet i køkkenet. Som en dårlig udgave af Indiana Jones holder jeg kniven frem foran mig og råber: “Ud af mit hus” og: “Lad min fladskærm være”, genfortæller værten scenariet.

Selvom den intimiderende adfærd overfor de to uønskede gæster hurtigt resulterede i at tyvene tog benene på nakken, lykkedes det dem dog også at få Quists fladskærm med sig i farten.

Og måske så DR-veteranen sig selv som den modigste mand i kommunen, men ordensmagten var ikke enige i hans truende beslutning.

– Politiet sagde, at man aldrig skulle gøre sådan noget. Man skal bare gå igen og ringe til politiet, afslutter Quist.