For mange skuffende resultater har nu fået DR til at tænke i nye baner.

Sejrens sang har ikke klinget over det ganske land i et godt stykke tid efterhånden.

Efter en række skuffende år ved Eurovision Song Contest, har Danmarks Grand Prix-bagmænd tømt deres strategiske værktøjskasse i håb om at rette op på nationens europæiske sangskuffelse.

Den seneste udvikling lover dog en episk opstandelse i form af en ny tilgang og et helt nyt show.

Det skriver Ekstra Bladet.

Mange sad med tårer i øjnene, da den talentfulde færøske sanger Reiley i maj måtte forlade scenen ved semifinalen i Liverpool, og Danmark igen blev fraværende i Eurovision-finalen.

Det var tredje år i træk, at vores rød-hvide farver ikke fløj stolt i denne musikdyst.

Det kalder på handling

DR har kastet sig over en omfattende analyse for at forstå, hvad der gik galt, og de har nu en ny, dristig strategi i ærmet, forklarer grandprixchef Erik Struve Hansen.

“Vi har gennemgået showet grundigt og revideret vores tilgang til artister og musik. Vi har studeret, hvad der fungerer i Eurovision, og hvad der ikke gør,” siger han.

Denne nye strategi er resultatet af talrige interviews og møder med dedikerede eksperter og repræsentanter for fanmedier. Dens effektivitet vil blive afsløret den 17. februar 2024, når Danmarks Melodi Grand Prix finder sted i Koncertsalen i DR Koncerthuset.

Performance er afgørende, men sangene skal også være “letafkodelige,” “umiddelbare,” og ramme plet første gang, siger DR-chefen. For at sikre dette vil der være en strengere screening af de indsendte sange, som et bedømmelsesudvalg vil lytte til med kritiske ører.

“Det kræver en stærk sang, en stærk vokalist og en meget stærk performance. Det er en slags treenighed. Det er vigtigt, at alle tre elementer spiller sammen,” siger Erik Struve Hansen.

Selvom vinderen stadig vil blive afgjort af en kombination af fagjuryer og seerstemmer, har DR besluttet at øge antallet af jurymedlemmer og inkludere musikeksperter fra både ind- og udland for at finde det ultimative Grand Prix-hit.

Efter tre år i semifinalen og skuffende resultater er forventningerne høje, men Erik Struve Hansen erkender, at det er umuligt at love noget på forhånd. Dog er ambitionen klar: Danmark vil stå stærkt og gøre en formidabel indsats i det kommende Eurovision-eventyr.