Nu kommer der en undskyldning og en dybere forklaring fra DR.

I forbindelse med Melodi Grand Prix, valgte DR at betale millioner for en afstemningsapp der skulle styre optællingen af de danske stemmer – syv millioner kroner for at være helt præcis.

Problemet var bare at appen langt fra virkede optimalt, da den gik ned under programmet.

Ekstra Bladet informerer nu om, at der er kommet en personlig undskyldning fra folkene bag.

Det er designvirksomheden Banijay Nordic Holding ApS, som udover Melodi Grand Prix-appen også har lavet andre apps for DR som for eksempel “Versus” og “Alle mod 1”, der undskylder for programmeringsfejlen, og forklarer hvad de tekniske problemer skyldes:

“Uden at gå helt i detaljer med det tekniske, kan jeg sige, at det var en fejl i en kode, som ikke blev opdaget i de tests, vi udførte inden.”

“Der er tale om en menneskelig fejl i koden, og det førte til en teknisk fejl, så appen ikke kunne bruges” fortæller Erlend Hernø Røeggen, der er direktør i selskabet.

Hvad der skulle have været en smart investering, floppede totalt.

“Det er sådan med al teknik, der laves af mennesker, at der kan ske fejl, og det her er en ekstra påmindelse for os om, at man skal teste, teste og teste”.

Til trods for de tekniske fejl i lørdags, informerer Røeggen nu om at appen er klar til brug, når børnenes MGP på lørdag.

“Vi har som leverandør sagt til DR, at vi har lavet de tests, som vi mener er nødvendige, og at appen fungerer, men DR har valgt, at de ikke ville løbe risikoen – og der er jo altid en risiko, når man skal i gang igen. Så vi har forståelse for det, men vi har testet appen, og den virker” fortæller direktøren.

DR undskyldte efter floppet i lørdags, men har forholdt sig tavse siden da.