DR boykotter disse personer efter lørdagens opsigtsvækkende opførsel.

Lørdag aften under det elskede Melodi Grand Prix fik publikum mere end de havde regnet med, da to unge mænd pludseligt dukkede op på scenen med orange bannere, midt under værternes, Sara Bro og Stéphanie Surrugue, præsentation.

Stuntet der skabte både forvirring og overraskelse blandt seerne, har nu ført til konkrete konsekvenser for de involverede demonstranter.

DR har taget affære og erklæret de to unge mænd, identificeret som medlemmer af klimaaktivistgruppen Nødbremsen, for uønskede i DR Koncerthuset fremadrettet.

Dette tiltag er et direkte svar på lørdagens uventede optræden, som kortvarigt forstyrrede den nationale sangkonkurrence.

“Personerne er fremover uønsket i DR Koncerthuset,” meddelte DR i en skriftlig udtalelse til Ekstra Bladet, hvilket effektivt udelukker dem fra fremtidige arrangementer i koncerthuset.

På trods af DR’s klare holdning til hændelsen, er der ikke planer om yderligere tiltag mod demonstranterne, og en politianmeldelse er derfor ikke på tegnebrættet.

Nødbremsen, gruppen bag stuntet, har ikke været langsomme til at udnytte opmærksomheden. De var hurtige til at dele et billede af deres aktion på det sociale medie X, hvor de også henviste til en pressemeddelelse, der forklarer deres motiv.

“Lad os bruge sangen og det sammenhold, som Melodi Grand Prix skaber, til i fællesskab at kræve, at dem, der har magten, bruger den til at værne om vores liv, sikkerhed og fremtid,” appellerer de i meddelelsen, hvilket giver et indblik i deres budskab om klimaaktivisme gennem populærkultur.

Ekstra Bladet arbejder fortsat på at indhente en kommentar fra Nødbremsen for at få deres fulde perspektiv på aftens begivenheder og de efterfølgende reaktioner fra DR og det danske folk.