Det var et svimlende højt beløb der kunne skrives på tavlen, når aftenen var omme.

Danskerne beviste endnu engang, at selvom vi er et lille land, har vi et stort hjerte. Igennem hele januar måned har alt fra børnehavebørn til erhvervsledere, engageret sig i den gode sag og været med til at sørge for, at der blev samlet ind til de alt for mange børn, der ikke får nok mad. Indsamlingen kulminerede lørdag aften på DR1 med et både rørende og oplysende 5-timers live show.

”Med alt hvad der sker rundt omkring i verden af forfærdelige krige og konflikter, er jeg imponeret over, at danskerne også har haft overskud til at bekymre sig om og give penge til alle de børn, der hver dag går sultne i seng. Dem hører vi ikke meget om i dagligdagen, selvom 45 millioner børn lider af alvorlig underernæring. Faktisk er der mere end 800 millioner mennesker, der ikke aner, hvor deres næste måltid mad skal komme fra. Så hver en krone, der blev samlet ind, kommer til at gøre en kæmpe forskel,” siger Mulle Juul Korsholm, der er forkvinde for Danmarks Indsamling, i en pressemeddelelse.

At showet blev sendt fra Musikteatret Holstebro er igen tilfældighed. Byen fejrer i år 750-års jubilæum, og Danmarks Indsamling har derfor været en begivenhed, der er med til at sætte Holstebro på landkortet.

DR-redaktør, Jan Lagermand Lundme, er glad for igen i år at komme til en ny by: ”Det er vigtigt for DR og vigtigt for Danmarks Indsamling, at vi lever op til vores ambition om at være hele Danmarks Indsamling. Det er 18. gang vi afholder Danmarks Indsamling, og det har også denne gang været fantastisk at opleve, hvordan hele Danmark har engageret sig. Jeg er stolt og glad over, at vi sammen med danskerne kan indsamle 102.130.401 kroner til at hjælpe der, hvor nøden er stor.”

De erfarne TV-værter Josefine Høgh og Johannes Langkilde havde i november selv mulighed for at besøge et Danmarks Indsamling-projekt i Uganda. Det skinnede igennem i de indsigtsfulde og rørende samtaler, der var i showet, hvor også et utal af kunstnere og kendte danskere støttede op omkring den vigtige sag.

Det indsamlede beløb går til målrettede udviklingsprojekter i nogle af verdens fattigste lande. Danmarks 12 største humanitære organisationer står bag projekterne. Læs mere om projekterne her.