Nu lukker DR det ned.

Fra den 15. marts 2024 vil nostalgiske tv-seere og fans af dansk tv-historie opleve en markant forandring, når DR lukker det velkendte arkivtilbud, Bonanza, for at gøre plads til et nyt og opdateret digitalt arkiv under navnet ‘Gensyn’. Bonanza, der siden januar 2008 har givet adgang til en omfattende samling af DR’s egenproducerede tv-programmer, vil dermed blive en del af fortiden. Det skriver mediet Flatpanels.

Bonanza har fungeret som et kulturarvsprojekt, hvor danskerne har haft fri adgang til at dykke ned i DR’s rige arkiver, der indeholder alt fra ‘Bamses Billedbog’ til ‘Huset på Christianshavn’ og mange andre skattede programmer fra årtier tilbage. Til trods for projektets digitale natur, har tilgangen til disse arkiver været begrænset til DR’s hjemmeside, og Bonanza har dermed ikke udnyttet den fulde potentiale af nutidens streaming og app-teknologier.

Den kommende platform ‘Gensyn’ vil erstatte Bonanza og integreres direkte i DR’s eksisterende streamingtjeneste, DRTV, som er tilgængelig både via web og app. Dette nye arkivtilbud vil dog adskille sig fra Bonanza ved at være et kurateret udvalg af programmer med særligt fokus på dansk kulturarv. Dette betyder, at brugerne vil få adgang til specifikt udvalgt indhold, som DR vurderer har en særlig kulturel værdi, og indholdet vil rotere, så nogle programmer vil blive fjernet fra arkivet efter en vis periode.

DR har bekræftet, at der ikke vil blive tilføjet nyt arkivindhold til Bonanza, og med lanceringen af ‘Gensyn’ tager DR et skridt videre for at modernisere adgangen til historisk dansk tv-indhold.