Nu raser Donald Trump mod prins Harry.

I sin bog “Spare” afslører prins Harry at han som 17-årig tog kokain. Det er nu blevet et anliggende for en føderal domstol i USA. Prins Harry bor i dag i USA med sin hustru Meghan og parrets to børn, og en indrømmelse som den i bogen, kan altså give problemer.

Det er nemlig sådan, at en indrømmelse af stofmisbrug normalt er grund til udvisning. Dog mener flere eksperter ifølge mediet Page Six dog ikke, at det vil gå så galt for Harry, dog peger de på, at det vil få store konsekvenser hvis han eksempelvis en dag bliver anholdt eller bliver taget for at køre påvirket.

Men nu langer Donald Trump ud efter prins Harry. Det skriver Expressen.

“Jeg vil ikke beskytte ham. Han har forrådt dronningen. Det er uacceptabelt,” siger Trump. Den konservative tænketank The Heritage Foundation, som står bag retssagen i Washington DC mod prins Harry, mener, at prinsens tidligere narkotikabrug burde have diskvalificeret ham fra at indrejse i USA i 2020.

Trump kritiserer Biden-administrationen for at have været “alt for generøse” over for prins Harry siden hans flytning for fire år siden. “Jeg ville ikke beskytte ham. Han svigtede dronningen. Det er uacceptabelt. Han skulle tvinges til at klare sig selv, hvis det stod til mig,” siger USA’s tidligere præsident til The Express. Ifølge Trump har Biden-administrationen “beskyttet Harry” ved at holde hans indvandringsansøgning fortrolig. “Jeg synes, de har været alt for generøse over for ham efter det, han har gjort,” siger Trump.

Under retssagen på fredag fremhævede en medarbejder fra tænketanken, Samuel Dewey, et eksemplar af prinsens erindringer og hævdede, at USA’s regering giver “særlig behandling til kendte personer”. Men prins Harrys advokater afviste angrebet. “Bogen er ikke en edsvoren vidneforklaring eller bevis. At sige noget i en bog gør det ikke nødvendigvis sandt,” sagde advokaten John Bardo. I sine erindringer “Spare” afslører prins Harry, at han tog kokain, da han var 17 år. “Selvfølgelig havde jeg taget kokain på det tidspunkt,” skriver Harry. Prinsen fortæller også, at han har prøvet cannabis og psykedeliske svampe.