Den tidligere præsident i USA er igen i store problemer.

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump skriver på det sociale medie Truth Social, at han bliver anholdt på tirsdag. Han beder sine tilhængere om at protestere.

I sin tale refererer Trump til “ulovligt lækket information” fra anklagemyndigheden på Manhattan, New York. Han skriver, at der ikke er beviste lovovertrædelser, og han siger, at hele sagen mod ham er baseret på “en gammel og fuldstændig afvist historie”.

Trumps opslag er lagt op i to dele på hans egne sociale medier. Det er skrevet med store bogstaver, og ekspræsidenten fastslår på flere måder, at USA er færdigt, og at “radikale venstreorienterede anarkister har stjålet vores præsidentvalg”.

“Den amerikanske drøm er død!” Han skriver.

Amerikanske medier har i den seneste uge rapporteret, at en anklage mod Trump er på vej og vil blive offentliggjort inden for kort tid.

Trump har ikke specificeret, hvilke anklager der er rejst mod ham.

Manhattan distriktsadvokat Alvin Bragg og hans team begyndte tidligere på året at fremlægge beviser for en storjury, der efterforskede en betaling på $130.000, som Michael Cohen, Trumps tidligere personlige advokat og fixer, betalte til pornostjernen Stormy Daniels under præsidentkampagnen i 2016.

Daniels, hvis rigtige navn er Stephanie Clifford, siger, at hun havde en affære med Trump et årti tidligere. Trump har afvist, at han havde en affære med hende.

New York Times har også skrevet, at det er i denne sag, at Trump kan blive tiltalt.

New York Times skriver, at anklagerne tidligere har tilbudt Trump at vidne for den store jury, der har set på beviserne i sagen. Sådan et tilbud er ifølge avisen næsten altid et tegn på, at en tiltale er nært forestående.

En storjury er en større gruppe mennesker, der er udpeget til at afgøre, om der er tilstrækkelige beviser til at anklage en sag.