En fransk-canadisk kvinde står til over 20 års fængsel efter at have indrømmet hendes forsøg på at forgifte Donald Trump.

Til Donald Trumps held, slap han med forskrækkelse, da en fransk-canadisk kvinde sendte ham mistænksom post.

En kvinde fra Quebec, der er anklaget for at have sendt et forgiftet brev til den tidligere præsident Trump, løs onsdag opgivende overfor sin skæbne, da hun modvilligt erkendte sig skyldig i anklager om biologiske våben og gik med til en dom på næsten 22 år bag tremmer.

Foto: Hidalgo County Sheriff’s Office/Reuters

“Jeg er nødt til at komme videre nu,” Sagde Pascale Ferrier, 55, til den amerikanske byretsdommer Dabney Friedrich, da hun erkendte detajlerne i sagen under en hørig i Washington, DC, hvor hun har været varetægtsfængslet siden foråret 2021.

Mere end en anklage

Den skyldige erkendelse omfattede også otte anklager fra en separat sag i Texas, hvor Dabney Ferrier sendte lignende breve til politibetjente, tilsynsførende og fængselsbetjente efter at have tilbragt 10 uger i fængsel i staten i 2019 på anklager, der i sidste ende blev afvist.

Friedrich gjorde det klart, at hun ikke ville skrive under på domsafsigelsesanbefalingen i Ferriers klageaftale, som omfatter en fængselsstraf på 21 år og 10 måneder, indtil hun modtager en forudgående domsafsigelsesrapport, der forventes i slutningen af ​​april.

Ferrier, klædt i kortærmet orange fængselsdragt, hendes grånende mørke hår klippet tæt og buksebenene gemt i hvide sokker, udviste en slående viden om juridiske procedurer, mens Friedrich gjorde sig umage for at sikre, at hun forstod omstændighederne.

Det meste af det, Ferrier sagde, bestod af korte, et-ords svar på Friedrichs spørgsmål, som “ja” og “jeg forstår.” Men hun forrådte en vedvarende følelse af vrede på et tidspunkt, da dommeren bad hende om at bekræfte detaljerne i aftalen.

Uretfærdigt

“Please-aftaler er generelt designet til at være uretfærdige og uretfærdige, hvilket giver regeringen skadelige fordele, mens anklagede er nødt til at give afkald på en masse af deres grundlæggende rettigheder,” sagde den franskfødte Ferrier med en tyk parisisk accent.

“Jeg analyserede og afvejede alle mulige muligheder. Disse anbringendeaftaler er ikke det bedste, men det mindst skadelige design af det kriminelle ‘uretfærdighedssystem’.”

Ferrier, som har en ingeniøruddannelse fra Frankrig og fremstillede sin foretrukne gift – ricin – i sit hjem i Montreal-området fra bunden ved at bruge ricinusbønner, overraskede Friedrich mere end én gang med hendes fortrolighed med retsprocessen.

“Frøken Ferrier, du demonstrerer igen og igen, at du er meget informeret om, hvad du laver her i dag,” sagde dommeren, der selv er udnævnt til Trump, og som har siddet på den føderale bænk siden 2017.

“Jeg tilbragte timer på biblioteket,” svarede Ferrier med hendes offentlige forsvarer Eugene Ohm ved sin side.

‘Intet sted for politisk vold’

Ferrier, der boede i Saint-Hubert på Montreals sydkyst, blev arresteret ved Peace Bridge Canada-USA grænseovergangen i Buffalo den 20. september 2020 og sigtet for at have sendt et brev til Trump, der indeholdt giften ricin. Brevet blev opsnappet 18. september, før det kunne leveres til ‘Det Hvide Hus’.

“Der er ikke plads til politisk vold i vores land og ingen undskyldning for at true offentlige embedsmænd eller bringe vores offentligt ansatte i fare,” sagde DCUS-advokat Matthew Graves i en erklæring efter høringen.

“Vi håber, at denne beslutning vil tjene som en advarsel om, at brug af vores postsystem til at sende et giftigt stof og andre trusler af denne type vil koste dig din frihed i mange år.”

Ifølge anklagere indeholdt brevet til Trump et sprog svarende til de breve, der blev sendt til embedsmænd i Texas. Den beskrev giften som en “særlig gave” og sluttede med en trussel om at “finde en bedre opskrift på en anden gift, ellers kan jeg bruge min pistol, når jeg kan komme.” Brevene var alle underskrevet “Free Rebel Spirit.”

I en edsvoren erklæring om at få arrestordren skrev en FBI-efterforsker, at konvolutten indeholdt et pulveragtigt hvidt stof med et brev til Trump, der kaldte ham “Den grimme tyranklovn”. Brevet, der blev opsnappet mindre end to måneder før præsidentvalget i 2020, anklagede Trump for at ødelægge USA og opfordrede ham til at “opgive” sit genvalgsbud.

“Den 18. september 2020 underrettede USA’s Secret Service Federal Bureau of Investigation om et brev adresseret til Det Hvide Hus,” sagde assisterende amerikansk advokat Michael Friedman, da han læste en detaljeret sammenfatning af sagens fakta ind i sagen.

“Koordinatorer af særlige masseødelæggelsesvåben og eksperter i farligt materiale var forpligtet til at deployere forskellige steder, når brevene blev modtaget.”

Myndighederne sagde, at da Ferrier blev anholdt, var hun i besiddelse af en ladt pistol, næsten 300 patroner af ammunition, en bedøvelsespistol, peberspray, en knastør og et falsk Texas-kørekort.