Donald Trump vil igen blive tilladt adgang på Facebook og Instagram efter et to-årigt forbud, fortæller Meta.

Den tidligere amerikanske præsident blev suspenderet på ubestemt tid fra begge sociale medieplatforme efter Capitol-optøjet den 6. januar 2021.

Facebook og Instagrams moderselskab Meta har meddelt, at Trumps suspendering ophører ’i de kommende uger’.

I et blogindlæg skrev det sociale medieselskab: “Suspenderingen var en ekstraordinær beslutning taget under ekstraordinære omstændigheder.

Han sagde, at en gennemgang nu havde fundet ud af, at hr. Trumps regnskaber ikke længere repræsenterede en alvorlig risiko for den offentlige sikkerhed.

Men på grund af Trumps tidligere “overtrædelser” vil han nu stå over for skærpede straffe for fremtidige lovovertrædelser.

“Den normale tilstand er, at offentligheden skal kunne høre fra en tidligere præsident i USA og en erklæret kandidat til det embede igen på vores platforme.”

Forbuddet ophæves

Den sagde, at den havde vurderet, om en ophævelse af suspensionen ville medføre “alvorlig risiko for den offentlige sikkerhed” og fandt, “at risikoen er tilstrækkeligt aftaget, og at vi derfor bør overholde den toårige tidslinje, vi har opstillet”.

Forbuddet vil ophøre “i de kommende uger”, kommer det fra den sociale medie-gigant.

I slutningen af sidste år ophævede Twitter-ejer Elon Musk Trumps karantæne fra platformen efter at have kørt en meningsmåling med titlen ‘Genindsæt tidligere præsident Trump’, hvor hans millioner af følgere stemte for.

I en erklæring sagde Nick Clegg, Metas præsident for globale anliggender, at offentligheden “bør være i stand til at høre, hvad deres politikere siger”.

Donald Trump er dog ikke vendt tilbage til Twitter endnu. Det skriver Unilad.

Folket har presset på

Republikanerne har preset på for, at hr. Trump skulle få lov til at få adgang igen til Facebook, da han forbereder sig til, at stille op til den kommende amerikanske præsidentpost igen næste år.

Trump skrev på sit eget sociale medieselskab, ‘Truth Social’, som svar til Facebook og skrev:

“Facebook har tabt ‘milliarder’ efter at have forbudt ‘din favoritpræsident. Mig”. “Sådan noget bør aldrig ske for en siddende præsident, eller nogen anden, der ikke fortjener gengældelse!” skrev han.

Skal træffe beslutning

Donald Trump har nu en beslutning at træffe.

‘Truth Social’, en social medieplatform som han oprettede i 2021, har langt færre brugere end Facebook har.

Han har nemlig en eksklusiv-aftale med mediet om, at han kan være den første, som skriver på platformen – hele seks timer før enhver anden.

Det betyder, at hvis han poster på Facebook eller Twitter – er der en chance for at han kan blive sagsøgt eller lukket ude af systemet igen.

Men hvis han skal have en chance for at flytte ind i ‘Det hvide hus’ igen, så ville det give mest mening at være på Facebook – som er verdens største sociale medieplatform.

Uanset hvad der derefter sker, så ligger bolden hos Trump nu.