Badehotellet synger på sidste vers og snart er serien endegyldigt forbi. Men der er nok flere ting om den populære serie, som du ikke ved.

Badehotellet rullede over skærmen på TV 2 for allerførste gang den 30. december 2013.

Siden er serien blevet en kæmpe succes. Oprindeligt var den planlagt til at strække sig over fem sæsoner, men på grund af den enorme succes endte den som bekendt med at strække sig over ti sæsoner.

Men selvom man har fulgt med i Badehotellet længe, så er der garanteret ting som alligevel overrasker.

Vi har samlet et par stykker af dem herunder:

Sådan opstod idéen til Badehotellet

Serien er skrevet af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, som havde ønsket om at skrive en dansk udgave af de klassiske britiske ‘upstairs-downstairs’-serier, med fokus på herskab og tjenestefolk. Da de researchede til idéen faldt de over en gammel artikel om de populære danske Badehoteller, hvor rige gæster vendte tilbage år efter år. Dette gjorde det muligt at skildre netop dette, og derfor faldt valget på denne slags serie.

Læs også: Afslører: Stor ændring på vej i populært DR-program

Så varmt kan der blive i studierne under optagelse

På Badehotellet er der ofte dejligt solskin. For at få solen til at skinne over hotellet er der opsat intet mindre end 200 lamper i Rigsby studierne hvor størstedelen af scenerne til serien er optaget. Det betyder også, at der kan blive særdeles varmt i studierne. Når alle lamperne er tændt, så brænder i alt 350.000 watt over skuespillerne under optagelserne. Derfor er der faktisk målt intet mindre end 50 graders varme i studierne.

Derfor kan maden på Badehotellet ikke spises

Der bliver sørget godt på gæsterne på Andersens Badehotel og der mangler bestemt ikke noget, når det kommer til måltiderne. Men hvad sker der egentlig med maden efter optagelserne? Det korte svar er, at det smides ud. Det vil ganske enkelt være for sundhedsskadeligt at indtage maden, da den ofte har stået under de førnævnte 350.000 watts lamper i timevis. Det tager nemlig mellem seks og otte timer at indspille en scene i spisestuen – og derfor ville maden til slut være langt fra delikat.

Læs også: Vidste du det? Så mange mennesker arbejder på ‘Badehotellet’

Disse oplysninger er baseret på artikler fra TV 2 fra 2014 og 2021.