Det norske kongehus har mandag udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at der fremadrettet vil være en række ændringer.

Det norske kongehus har udsendt en pressemeddelelse, hvori det annonceres, at kong Haralds fremtidige arbejdsopgaver vil undergå visse ændringer. Dette sker efter en periode med sygemelding for den 87-årige konge, der blev syg under en privat ferie i Malaysia i februar, hvorefter han blev indlagt og fik indopereret en pacemaker.

Læs også: Uventet drejning: Emil Midé Erichsen deler opdatering fra hospitalet

Når kong Harald på mandag genoptager sine officielle opgaver, begynder han med at have audiens med forsvarschefen. Men det fremtidige arbejde for kongen vil ikke være som tidligere. På grund af hans alder har kongehuset besluttet at reducere både antallet og omfanget af de aktiviteter, han vil deltage i.

Hele pressemeddelelsen fra det norske Kongehus lyder således:

”Fra når kongen i dag er tilbage på arbejde, genoptager han sine forfatningsmæssige opgaver som statsoverhoved, afholder møder og audienser på Slottet samt officielle besøg rundt om i Norge.

Læs også: Rygterne tager til: Nu bryder Janni Ree tavsheden

Kongen vil dog foretage justeringer i sit program i fremtiden, grundet sin alder. Dette vil medføre en varig reduktion af antallet og omfanget af aktiviteter, som Kongen deltager i. Der vil også blive truffet praktiske tilrettelægninger i gennemførelsen af ​​hans officielle aktivitet.

Hans Majestæt Kongen er glad for at være tilbage og genoptage sit arbejde.”