Når kong Frederik ankommer til Royal Run, bliver det på helt særlig vis.

Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Hans Majestæt Kongen ankommer til Royal Run ’24 i Fredericia med Kongeskibet Dannebrog, der ligger for svaj ud for Øster Strand. Inden Kongen løber i den kongeligt anlagte fæstningsby, får Hans Majestæt muligheden for at opleve byen fra Lillebælt. Og alle de fremmødte får et helt unikt skue ud over Øster Strand.

Læs også: Christopher afslører: Klapper kong Frederik bagi

Kongen ankommer ad søvejen, når Hans Majestæt skal besøge den kongeligt anlagte fæstningsby Fredericia den 20. maj til Royal Run ’24. 

De tusindvis af fremmødte kan derfor både opleve Kongen løbe i Fredericia og se Kongen ankomme med Kongeskibet Dannebrog, der ligger for svaj ud for Øster Strand i Fredericia. 

”Vi er både spændte og beærede over, at H.M. Kongen sætter Royal Run ’24 i gang i fæstningsbyen Fredericia. At Kongen så tilmed ankommer med Kongeskibet Dannebrog, gør hele oplevelsen endnu større. Kongeskibet Dannebrog er et imponerende skib, og det bliver helt unikt at se Kongeskibet Dannebrog lægge til ud for Øster Strand. Og jeg håber naturligvis også, at det bliver en særlig oplevelse for Kongen at opleve Fredericia fra Lillebælt,” siger formanden for Fredericia Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg Peder Tind, og fortsætter: 

”Og så er jeg både stolt og beæret over, at Fredericia for anden gang på blot ét år kan byde velkommen til Kongeskibet Dannebrog,” siger han. 

Læs også: Jonas Vingegaard og Trines luksuriøs villa: Se de vilde billeder her

Kongen løber i den historiske fæstningsby, inden turen går videre mod Aarhus. 

Sådan er programmet for dagen

Den 20. maj 2024, 2. pinsedag, finder Royal Run sted i Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg. Pressen inviteres til at dække den populære begivenhed.

Det oplyser Dansk Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

H.M. Kongen skyder årets motionsfest i gang i Fredericia og fortsætter til Aarhus, mens H.K.H. Kronprinsen for første gang i Royal Runs historie tager ud i landet, når han besøger Brønderslev for at løbe med. H.M. Dronningen deltager også i Royal Run, når hun stiller til start i Kalundborg.

Rækkefølgen for de kongeliges deltagelse er som følger:

  • H.M. Kongen ankommer til Fredericia med Kongeskibet Dannebrog, hvor Kongen forventes at ligge for svaj efter kl. 10:00 
  • H.K.H. Kronprinsen ankommer til Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev kl. Cirka 11.00
  • H.M. Kongen ankommer til Mindeparken i Aarhus kl. cirka13.00 
  • H.M. Dronningen ankommer til Kalundborg kl. cirka 16:30 
  • H.M. Kongen ankommer til startområdet i København kl. cirka 19.00 

I alle ovennævnte byer vil der være fest og underholdning dagen lang. Programmerne for de enkelte byer vil løbende blive opdateret på Royal Runs hjemmeside.