Blandt andet Lina Rafn, Mø og Jesper Binzer håber på, at danskerne vil være med til at boykotte begivenheden.

I Danmark er der i øjeblikket stor fokus på Melodi Grand Prix, en begivenhed der fandt sted den 17. februar, men som stadig er et varmt samtaleemne af forskellige grunde. Diskussionen har primært omhandlet konkurrencens vinder og den proces, hvormed vinderen blev valgt.

SABA blev udvalgt til at repræsentere Danmark ved Eurovision senere på året efter at have modtaget flest stemmer fra juryen, selvom et flertal af seerne foretrak Basim, der endte på en andenplads.

Ud over selve konkurrencen har den kommende musikfest i Malmø også trukket mange overskrifter, dog af helt andre årsager end juryens beslutninger. Konflikten mellem Israel og Palæstina har været i centrum, hvilket førte til, at gruppen UBLU erklærede, at de ville have boykottet Eurovision, hvis de havde vundet det danske Melodi Grand Prix 2024. SABA overvejede også en boykot, men besluttede efter nogen overvejelse at deltage i begivenheden i Sverige.

Nu har flere prominente danske musikere som blandt andet Lina Rafn, MØ og Jesper Binzer også taget stilling ved kollektivt at opfordre til boykot af konkurrencen, idet de argumenterer for, at den overtræder sine egne regler.

Ifølge Newsner har de alle tre delt følgende tekst på sociale medier:

“En påmindelse til alle mine europæiske venner. Vil I ikke være søde at være med til at boykotte Eurovision 2024. Eurovision giver stadig Israel lov til at være med i konkurrencen. Deres sang er lige blevet annonceret. Titlen er ‘October Rain’, og det er en direkte og unægtelig reference til d. 7. oktober.”

Ifølge Eurovisions hjemmeside er konkurrencen upolitisk, hvilket gør det hyklerisk at tillade sangens deltagelse. Dette sammenlignes med situationen i 2022, hvor Rusland blev udelukket fra konkurrencen efter invasionen af Ukraine.