Den danske stjernespiller trækker overskrifter igen – undtaget ét sted

– To år er gået siden Huuhkajats historiske EM-kamp i Parken. En kamp, der vil forblive i vores minder for altid.

Sådan lyder et tweet fra det finske fodboldlandshold, der ser tilbage på datoen 12. juni 2021 med stemmer hæse af jubel, og gode minder, hvilket også fremgår i tweetet der viser begejstrede billeder af holdets spillere under og efter kampen.

Det var nemlig dagen der – for finnerne åbenbart – bliver husket for 0-1 sejren over Danmark i Parken, da EM i fodbold 2021 var i fuld sving.

Vi her i Danmark husker nok dagen for noget væsentligt mere tragisk end blot nederlaget til de skandinaviske rivaler.

Det er nok de færreste af os herhjemme der så kampen, som tænker tilbage på datoen, blot fordi vi tabte opgøret.

Kampen mod finnerne den 12. juni 2021 var også dagen, hvor den danske stjernemidtbanespiller Christian Eriksen faldt om med hjertestop, midt på banen, mens tusindvis af tilskuere på tribunerne, og millioner af seere verden over, var vidne til den frygtelige hændelse.

Man skulle derfor tro at dem der fik ‘frontbillet’ til tragedien, det finske landshold, ville have noget at sige om hændelsen der fandt sted på det danske nationalstadion.

Men det er åbenbart ikke tilfældet – faktisk bliver Eriksens tragiske hændelse slet ikke nævnt, skriver Ekstra Bladet.

Dette har ført til fodboldfans – danske, såvel som udenlandske – at udtrykke deres frustrationer med det finske landshold, der både bliver beskyldt for at være selviske og smagløse.

‘Den dag, Christian Eriksen faldt død om på banen i fem minutter foran sine venner, familie og hele verden? Sikke en tid. Sikke nogle minder. Hvad fanden?’ skriver en bruger i kommentarfeltet til tweetet.

‘Ah ja. Dagen, hvor Christian Eriksens forfærdelig ulykke fandt sted og chokerede fodboldverdenen. Sikke en form for nostalgi,’ lyder en anden kommentar fra en sarkastisk og tydelig arrig bruger.

Selvom Danmark tabte kampen, gjorde Christian Eriksen heldigvis ikke. Og selvom vi måtte se os slået af finnerne, formåede det danske landshold alligevel hele vejen til semifinalen.

Eriksen har siden ulykken fået et stærkt comeback, og spiller nu en central rolle på midtbanen hos den engelske storklub, Manchester United.