Sønnen bringer selv den tragiske nyhed.

Tennislegenden Torben Ulrich, en af de mest fremtrædende skikkelser i dansk tennis, er død i en alder af 95 år.

Hans bortgang blev bekendtgjort af sønnen, Lars Ulrich, kendt som trommeslager i det verdensberømte metalband Metallica.

“95 års eventyr, unikke oplevelser, nysgerrighed, skubben til grænser, udfordring af status quo, tennis, musik, kunst, skriverier…og ikke så lidt dansk kontrær attitude. For evigt tak! Jeg elsker dig, far, skriver Lars i et Instagram-opslag.

Torben Ulrich, født i København i 1928, efterlader sig en arv som en af de mest betydningsfulde tennisspillere i dansk historie. Han imponerede internationalt fra slutningen af 1940’erne og var særligt stærk på grusbanen, hvor han opnåede flere markante turneringssejre i 1950’erne.

I en alder af 40 år blev Torben Ulrich professionel i slutningen af 1960’erne og toppede verdensranglisten for seniorspillere i midten af 1970’erne. Han repræsenterede Danmark i over 100 Davis Cup-kampe og er kendt som den ældste spiller, der nogensinde har optrådt for landet.

Tennis var dog ikke den eneste passion for Torben Ulrich. Udover at være en talentfuld klarinettist i jazzbands, delte han sin kærlighed til musik og kunst som journalist, hvor han skrev for anerkendte publikationer som Information, Politiken og BT. Han udvidede senere sit skrivetalent til at omfatte film og kultur.

Torben Ulrichs alsidighed strakte sig endda til filmverdenen, hvor han spillede hovedrollen i Jørgen Leths film ‘Motion Picture’ fra 1970 og optrådte i “Det legende menneske” fra 1986.

Sønnen Lars Ulrich mindedes sin far på Instagram og delte, at Torben Ulrichs liv havde været fyldt med eventyr, nysgerrighed og en unik dansk kontrær attitude. Lars Ulrich takkede sin far og erklærede sin kærlighed til ham, og understregede dermed det dybe bånd mellem en af verdens mest ikoniske trommeslagere og en tennislegende.

Du kan se Lars Ulrichs rørende afsked her: