Anklagemyndigheden kræver at skuespilleren skal ind og sidde.

Narkosmugling har ramt filmlærredet på en helt ny måde, da en kendt dansk skuespiller er blevet anklaget for at have smuglet det bevidsthedsudvidende stof DMT fra Brasilien til Danmark.

Anklagemyndigheden hævder, at skuespilleren i forening med en medtiltalt kvinde forsøgte at indføre omkring 11,2 gram DMT via et kurerfirma.

Den rystende sag blev offentliggjort, da anklageskriftet blev gjort tilgængeligt for medierne.

Skuespilleren, der tidligere har medvirket i store danske film, skulle ifølge anklagen have indført stoffet på sin adresse i det centrale København og planlagt at videreoverdrage det.

Ifølge politiets efterforskning skulle smuglingen være sket den 30. juli 2021 omkring klokken 18.30.

Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf, hvis skuespilleren og den medtiltalte kvinde findes skyldige. Strafferammen for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer kan nå op til to års fængsel.

Skuespillerens forsvarsadvokat har ikke været tilgængelig for kommentarer, og skuespilleren selv nægter at have kendskab til sagen.

“Jeg ved ikke, hvad du snakker om. Det lyder som en meget rodet sag.” lød udtalelsen fra skuespilleren ved en konfrontation med Se og Hør.

Forsvareren for den medtiltalte kvinde har dog bekræftet, at hans klient nægter sig skyldig.

Anklagemyndigheden har desuden nedlagt påstand om konfiskation af en pakke fra kurerfirmaet FedEx samt væsken, der indeholder det ulovlige DMT.