Musikkarrieren fik en ‘alternativ’ finansiel start

At starte ud som musiker i de unge dage i livet, er en spændende rejse – men også en dyr en af slagsen.

Guitar, musikundervisning, hele trommesæt. Det gør ondt på pengepungen, før det gør i trommehinderne.

Det måtte Jimmy Jørgensen sande, da han som barn drømte om at kunne leve af musikken.

Men i stedet for at dele aviser ud i nabolaget eller sortere flasker i Netto, fandt han en nemmere – og ulovlig – måde at anskaffe de nødvendige penge til guitaren.

Det afslørede sangeren for første gang, da han besøgte den populære podcast ‘Det sidste måltid’.

Overfor værten Lærke Kløvedal fortæller han nemlig, hvordan hans morfar var financier på den unge Jimmys første guitar – uden at bedstefaren selv vidste det.

I specifikke detaljer fortæller Jørgensen om, hvordan han som ung overværede bedstefaren spille kort, og hvordan den unge dreng i ny og næ blev bedt om at hente cigarer i et andet værelse, når rygetrangen dukkede op.

– Inde i hans skab var der en masse cigaræsker. I en af dem var der cigarer, men i tre andre var der penge. Altså kontanter, forklarer podcast-gæsten.

I detaljer fortæller Jørgensen om hvordan han startede med at stjæle 100 kroner, men over tiden blev der nupset højere beløb for hvert besøg hos morfaren.

Det samlede beløb som bedstefaren endte med at ‘sponsorere’, lød på 19.000 kroner – det der svarer til ca. 44.000 kroner i nutidspenge.

Pludseligt at sidde inde med en guitar ud af det blå virkede muligvis en smule besynderligt. Derfor lød søforklaringen fra den unge Jimmy, når han blev spurgt ind det nye instrument, at det var en gave fra ‘en onkel i Englang’. Det var dog ikke alle pengene der gik til at få en stærk start på musikdrømmen: nogle af pengene blev brugt på at købe gaver til hans mor og bror, for at lette en smule på samvittigheden.

Sangeren fortæller at skyldfølelsen åd ham op indefra i en sådan grad, at han ikke engang turde besøge morfaren, da han blev indlagt med kræft.

Forhåbentlig er tilgivelse nemmere end tilladelse.