“Det er faktisk pærenemt at se, hvordan det er fixet” vurderer journalisten.

Den kritiske journalist og forfatter Bo Østlund, for nyligt hyldet for sit journalistiske værk ‘Simon Spies – et karaktermord i primetime’, har på sin facebook side delt nogle opsigtsvækkende analyser af to billeder forestillende kronprins Frederik og Genoveva Casanova.

Han kritiserer i opslaget, at ingen danske medier indtil nu har kastet sig over undersøgelsen af billederne, der angiveligt viser kronprins Frederik i Madrid i selskab med den spanske kendis.

Denne opgave blev imidlertid påtaget af billedkunstneren Simon Bang fra København, der gennem Bo Østlund har delt sine observationer på Facebook.

Simon Bang, der har en særlig interesse for billedmanipulation og tidligere har beskæftiget sig med det kendte mord på John F. Kennedy, påstår, at billederne er falske og et resultat af dårligt udført Photoshop-arbejde.

Han har generøst tilladt deling af hans analyser og udtaler, “Jeg har lavet disse analyser i dag, og det er faktisk pærenemt at se, hvordan det er fixet, når man bare ved en lille smule.”

Bang forklarer, “Jeg faldt over fejlene, da rygtebørsen gik i gang, og da jeg så disse spanske fotos, var det meget tydeligt for mit øje, at noget var helt forkert.”