Den Oscar-vindende film skal nu genindspillet på engelsk, og med ingen ringere end Leo bag roret.

Det er ikke hver dag, at dansktalende film når vej til de helt store stjerner i Hollywood. Og det er slet ikke hver dag, at filmene skal genindspilles med Leonardo DiCaprio i besætningen. Faktisk er det nok aldrig sket – før nu.

For den Oscar-vindende danske film ‘Druk’ fra 2020 er på vej til at få en amerikansk makeover, og det er ingen ringere end komikeren Chris Rock og skuespilleren Leonardo DiCaprio, der står bag projektet. Rock, der er kendt for sin skarpe humor, skal instruere genindspilningen, mens DiCaprio, sammen med filmproduceren Jennifer Davisson, tager tøjlerne som producere. Dette spændende partnerskab blev annonceret af det amerikanske medie Deadline.

Det skriver Ekstra Bladet.

‘Druk’, originalt instrueret og skrevet af danske Thomas Vinterberg og medforfattet af Tobias Lindholm, vandt stor anerkendelse internationalt, herunder en Oscar for bedste internationale film i 2021. Filmen, som også har modtaget en Bafta og flere priser ved Robert Prisen og European Film Awards, skildrer historien om fire gymnasielærere, der eksperimenterer med alkohol for at genfinde livsgnisten.

Medvirkende i den danske udgave var prominente skuespillere som Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe. De portrætterer lærerne, der tester en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Men eksperimentet tager en dramatisk drejning, når alkoholindtaget eskalerer.

Leonardo DiCaprio, der primært er kendt for sine roller i film som ‘Inception’ og ‘The Wolf of Wall Street’, har også producererfaring, herunder på de nævnte film. Manuskriptforfatteren Stuart Bloomberg er angiveligt allerede klar med et manuskript til den amerikanske version.

Chris Rock, der tidligere har instrueret den romantiske komedie ‘Top Five’ og arbejder på en filmatisering af Martin Luther King Jr.’s biografi ‘King: A Life’, vil bringe sin unikke stil til projektet.

Det er endnu uklart, om den amerikanske genindspilning vil beholde den engelske titel ‘Another Round’, der direkte oversat betyder ‘endnu en omgang’. Denne nye version af ‘Druk’ repræsenterer en spændende kulturel brobygning og en anerkendelse af dansk filmskabelse på den internationale scene.