Tour-vinderen taler ud om frustration, dagen før det store løb

I morgen går det løs.

Verdens største cykelløb, Tour de France, går i gang, og de 11 danskere i pøblen skal igen ud og vise, at vi i Danmark kan meget end slagte grise og brygge øl.

Og naturlivs er manden i centrum sidste års Tour-vinder, Jonas Vingegaard, der har den hæderlige titel at forsvare.

Og blandt de danske ryttere var netop Vingegaard en af hovedpersonerne i Netflix-dokumentarserien ‘Tour de France: Med i Feltet’, der fik premiere tidligere på året.

I den højtproducerede dokumentarserie kunne seerne følge med i forrige års Tour, da etaperne blandt andet også fandt sted i Danmark.

Og som de fleste dokumentarserier har til vane at gøre, var eksponeringen og det dybere indblik i Tour de France med til at øge almene Netflix-abonnenters interesse i løbet, og dermed få cykelsporten i helhed.

Og selvom cykelsporten er stor, er der stadig et godt stykke vej op til fodbold, og Lance Armstrongs navn ikke glider ligeså let over folks læber som Messis, når det kommer til popularitet på verdensplan. Så et smugkig ind i Touren, kan være med til at bringe fremtidige cykelentusiaster ind i sporten.

Selv er Jonas Vingegaard glad for fokussen dokumentaren har givet på rytterne og sporten i helhed – men han er langt fra tilfreds, og mener blandt andet at der til tider bliver gjort bjerge ud af muldvarpeskud.

Det skriver Ekstra Bladet.

– Jeg har set den, ja. Helt generelt synes jeg, at det er godt for cykelsporten og godt for holdene. Men jeg synes også, at det nogle gange bærer præg af, at man skaber en historie, som ikke er der, lyder orderne fra Vingegaard med kritikerbrillerne på.

– Det betyder selvfølgelig, at man måske skal tænke lidt mere over, hvordan man svarer i interviewene. Men i sidste ende synes jeg, at det er godt for cykelsporten, afslutter Tour-vinderen.

Den 26-årige tour-vinder specificerer ikke præcist, hvad han tænker på når han siger sådan.

Tour de France kører fra stablen fra i morgen, og har sidste etape den 23. juli.