Den unge tennisstjerne går en svær tid i møde – men det skal gennemføres, hvis drømmen om Wimbledon skal blive til virkelig

Tirsdag klokken 12 dansk tid skal den danske tennisdarling Clara Tauson påbegynde jagten på en billet til grand slam-turneringen Wimbledon, der finder sted fra på mandag.

Danskeren er tredjeseedet i kvalifikationen, hvor 16 spillere vil gå videre til turneringen.

For at gå videre til verdens mest prestigefyldte tennisturnering, skal der tre sejre til for danskeren – og hendes første modstander venter lige om hjørnet, oplyser Ekstra Bladet.

I dag skal den 20-årige dansker møde den 30-årige amerikanske Emina Bektas i første runde af kvalifikationen. Bektas er rangeret som nummer 139 på verdensranglisten, hvor Tauson ligger placeret på nummer 91.

Bektas deltog selv i Wimbledon sidste år, hvor den første runde blev amerikanerens endestation. Tauson har selv deltaget i grand slam-turneringen to gange tidligere, og ligesom hendes modstander i dagens opgør, røg hun også ud i første runde.

For nyligt kvalificerede Tauson sig til endnu en grand slam-turnering, nemlig French Open. Her nåede danskeren frem til tredje runde på grusunderlaget.

Men på Wimbledon venter græsunderlaget, hvilket hendes træner, Carlos Martinez ser frem til.

– Det bliver virkelig interessant at se, hvordan hun tilpasser sig græsset. Men jeg tror, at hun kan spille virkelig godt her. Hun er en god spiller, som kan være god på alle underlag, fortæller han og uddyber.

– Selvfølgelig skal hun have en bedre mobilitet, hun skal bevæge sig bedre, men når hun begynder at få det med, så bliver hun farlig på græs, uddyber Martinez til DR Sporten.

Danskerne har dog en anden dansker at kunne frem til ved dette års Wimbledon: Holger Rune er nemlig med sikkerhed videre til turneringen i herresingle.