Den populære værtinde deler sørgeligt nyt om hendes syge mor, der ser ud til at være i forværring

Tidligere i år kunne Christiane Schaumburg-Müller Åxman dele en trist nyhed.

Hendes mor er blevet ramt af sygdommen Alzheimers – og det har været hårdt for familien. 

Hun fortalte om morens diagnose i sin podcast ‘Hverdag med Christiane‘, hvor hun hver uge inviterer en gæst ind og snakker om hverdagen på godt og ondt. 

“Jeg synes, det er svært at være i at miste sin mor langsomt, imens hun er her. Det er skrækkeligt, og jeg arbejder med at finde min egen rolle i det,” fortalte Christiane tidligere i år. 

Hun fortalte også i podcasten, at der gik længe, før moren fik diagnosen.

Her fortæller hun, at de første tegn på sygdommen viste sig helt tilbage i 2015. Men der gik længe, før hun fik diagnosen Alzheimers. I starten mente lægen at det var stres, men det viste sig ikke at være rigtigt.

Triste nyheder

I podcasten deler hun nu igen nyt om morens helbred, og det er desværre ikke gode nyheder.

Det er nemlig nu blevet så slemt, at moren nu er blevet flyttet på plejehjem.

“Lige denne uge har været vild på den måde, at det er gået rigtig meget ned ad bakke med min mor, og hun skal faktisk flyttes på et plejehjem her i dag, når jeg er færdig med at optage den her podcast,” lyder det fra Christiane i podcasten.

Hun fortæller også ærligt, at det har været rigtig hårdt mentalt, at moren skal flyttes til et plejebolig. Især det, at skulle fortælle moren, at hun nu skal flyttes fra sin kendte base.

For at gøre overgangen så god som muligt, har Christiane, hendes papfar og hendes tre søskende, lavet en særlig ordning. Den fortæller hun også om i podcasten.

“Vi har lavet en turnusordning. Jeg er meget, meget glad for, at vi er tre søskende og min papfar. Vi så har en dag hver, så hun ikke er alene de næste to måneder i hvert fald – og så laver vi en ny ordning derfra,” forklarer Christiane i podcasten som du kan høre her.