Den tårnhøje tv-vært troede aldrig, at det skulle lykkes for ham at blive far af naturens vej.

Det har han lavet en række tv-programmer om.

Mange danske mænd har dårlig sædkvalitet og det er en sygdom, som er tabubelagt og svær at tale om.

Christian Degn håber, at han kan bidrage til, at flere mænd kan snakke åbent om problemet. 

I årevis har Christian Degn gået og tumlet med en hemmelighed rent privat.

Den 43-årige tv-vært er ellers ikke bleg for at give noget af sig selv, når han er på skærmen. Men at hans sædkvalitet er så ringe, at hans mulighed for at blive far af naturens vej var forsvindende lille, har han ikke delt med ret mange.

Det gør han nu i et nyt tv-program, hvor den tårnhøje tv-vært gerne vil bryde med det tabu, som mange danske mænd lider under.

Ideen til programmet fik han, da han personligt var havnet i noget af en sort kulkælder.

“Jeg var single og lige kommet ud af et forhold. Du ved, sådan et hvor man sidder og ser på huller i væggen fra de billeder, der er taget ned.”

“Mit liv trængte til mere end Polyfylla. Jeg talte med mine nærmeste venner om det, der også var med til at trække mig ned – min dårlige sædkvalitet –  og de havde meget mere at byde på, end jeg troede i den forbindelse,” siger Christian Degn, der dog var noget betænkelig ved tale åbent om emnet.

– Jeg var single. Og tænk nu hvis det betød, at jeg ville blive fravalgt af en kommende potentiel kæreste, hvis folk vidste det, siger han til Ekstra Bladet.

Efter nøje overvejelser nåede Christian Degn frem til, at selvom han personligt stod frem med problemet på landsdækkende tv, så handlede det ikke om ham.

“Det her handler om en hel generation af mænd, der har dårlig sædkvalitet. Det er vi da nødt til at tale om,” siger Christian Degn, der er noget spændt på, hvordan danskerne vil tage imod programmet, der har fået titlen ‘Degn vil være far’.

“Det er da en stor ting at dele med hele Danmark, at man har dårlig sædkvalitet. Jeg håber, at folk vil tage godt imod det – og i hvert fald have respekt for, at mange danske mænd døjer med det.”

“Jeg er måske bare en fra tv, men jeg har altså også følelser, siger Christian Degn, der som mange sikkert er bekendt med er blevet far – endda helt af naturens vej og mod alle de odds lægerne gav ham.”

“Ej, men det er jo så vildt. Da jeg fik resultatet af den nye sædprøve, havde jeg næsten lige mødt min kæreste, Trine. Og vi anede det ikke, da vi sad der, men hun var faktisk gravid,” siger Christian Degn og slår et grin op.

“Det er seriøst mit livs Lotto-jackpot,” siger Degn, der efter at havde set ind i en fremtid, hvor grenene på hans livstræ langsom visnede hen, i juni måned blev far til sønnen Vagn.

Sønnen er Christian Degn pavestolt af, men om han også er stolt af at bryde et tabu, har han svært ved at svare på.

“Der er jeg slet ikke nået til. Men jeg håber, at jeg kan være med til at gøre livet lettere for mand, der har problemet. De kan måske bruge programmet til at tale ud fra. Og så er de da nået et stykke vej,” siger Christian Degn.