Nu er det officielt

Der er fem dage til Tour de France starter d.1 juli i Baskerlandet. Kort inden kommer Jonas Vingegaard dog med et afbud.

Mange husker nok Jonas’ triumf sidste år på Champs-Élysées, og der er ganske få dage til, at han skal forsøge at forsvare titlen.

Men én ting inden Tour-starten er dog sikkert, at Vingegaard ikke skal køre VM. Det fortæller landstræneren Anders Lund til TV 2 Sport.

Det kommer nok ikke som den største overraskelse, da Jonas aldrig har kørt VM som professionel cykelrytter.

– Vingegaard er ikke med i bruttotruppen, fordi han har meddelt, at VM ikke er muligt for ham i forhold til løbsprogrammet efter Touren, fortæller landstræneren.

Det fortalte han i forbindelse med, at de første fire ryttere blev udtaget til landevejs VM.

Sidste år kom afbuddet til VM fra Jonas Vingegaard, efter at han havde vundet Tour de France, men i år er det anderledes.

De første fire ryttere som er blevet udtaget er Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen og Mattias Skjelmose, og derfor er det også en meget rolig landstræner som modtog afbuddet.

– Det tager jeg helt roligt. Og så kan jeg også godt forstå, at Jonas har sit fokus klart på Tour de France lige nu, og at det er det, der tæller for ham.

– Med de fire, der er udtaget her, og hvad der ligger af andre folk, som er klar, bliver det et dansk landshold, som kommer til at se rigtig godt ud. Det er jeg ikke i tvivl om, siger landstræneren.

De sidste fire ryttere bliver udtaget d.17 juli. 

Slaget om VM titlen skal stå d.6 august i Skotland fra Edinburgh til Glasgow.