Hændelsen rystede skuespillerne.

Der har netop været premiere på dette års Cirkusrevy.

Dette års medvirkende er Silas Holst, Merete Mærkedahl, Niels Olsen, Pernille Schrøder, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard.

For Silas Holst er det første gang, at han står på scenen i Cirkusrevyen. Det er noget som han har set meget frem til.

“I aften er der premiere!! Teltet bliver fyldt med glade mennesker! Efter tre gode forpremierer er vi mere end klar. Det er en vild følelse at stå på den scene, når man tænker på, hvem der ellers har stået der,” skriver Silas Holst i den forbindelse i et opslag på sin Instagram-profil.

Men ifølge BILLED-BLADET, så gik aftenens forestilling ikke helt som planlagt.

Der kom nemlig pludselig uventede gæster på scenen, gæster som bestemt ikke var planlagt til at være med i forestillingen.

Pludselig stod der nemlig to klimademonstranter midt på scenen, med et orangebanner med teksten “Klimakollaps træt nødbremsen” påtrykt.

I første omgang skabte det forvirring hos publikum, som var i tvivl om, hvorvidt det var en del af forestillingen. Skuespiller Henrik Lykkegaard kunne dog genkende de orange bannere, og vidste derfor med det samme, hvad det var.

Skuespillerne fortæller også, at de på intet tidspunkt følte sig truet, men blot synes at det var ærgerligt at blive afbrudt.

Da de to demonstranter igen var blevet gennet ud, måtte skuespillerne derfor starte forfra. Men det gjorde de, og publikum fik derfor det hele med alligevel, trods afbrydelsen.

Joy-Marie Frederiksen der er instruktør og leder på Cirkusrevyen, sætter også ord på hændelsen.

Hun forstår ikke, at de to demonstranter valgte lige netop Cirkusrevyen, til at formidle deres budskab.

“Jeg har stor sympati med deres sag, men jeg undrer mig rigtig meget over, at de gør det her, hvor vi rent faktisk bruger mange kræfter på at lave satire, der er på deres side – Henrik Lykkegaard laver et Magnus Heunicke-nummer, som er satirisk over for de manglende tiltag i miljø … Vi har meget klimapolitik med. Af alle de steder, de kunne ramme, var det virkelig tarveligt, det skulle være hos os. Gør det et sted, hvor nogen sviner rigtig meget – vi står i en genbrugsscenografi,” fortæller hun til BILLED-BLADET.

Hun fortæller også, at hun havde en fornemmelse af, at de to demonstranter havde været inde og se forpremieren, for de gik på scenen netop dér, hvor det var allermest forstyrrende.

Derudover fortæller hun, at skuespillerne naturligvis var rystede over hændelsen.