Den canadiske sangerinde kæmper en hård kamp mod alvorlig sygdom – men intet virker, uddyber søsteren

I december 2022 modtog den ikoniske sangerinde Celine Dion en horribel meddelelse fra lægerne.

Efter længerevarende sygdomsforløb samt roterende stivhed i kroppen, kunne lægeværnet diagnosticere hende med stiff person syndrom, en autoimmun sygdom hvor kroppen danner antistoffer mod kroppens eget væv, hvilket fører til stivhed i muskler og led.

Til trods for den hårde genoptræning samt lægernes udskrevne medicin, så viste sygdommen sig at være eskaleret i en hurtigere grad end forventet. Derfor var den prisvindende kunstner nødt til i maj-2023 at aflyse sin planlagte verdensturné, så alt Dions fokus kunne lægges i at bekæmpe den skræmmende sygdom.

“Jeg er så ked af at måtte skuffe jer alle sammen endnu en gang. Jeg arbejder virkelig hårdt for at genopbygge min styrke, men at turnere kan være meget svært, selv når man er 100 %,” skrev hun dengang i et beklagende opslag på hendes officielle Instagram-profil.

Siden da har musikfans verden over krydset fingre og håbet på det bedste for ‘My heart will go on’-sangerinden. Men desværre kan Celines søster, Claudette Dion overbringe en trist opdatering på søsterns helbred.

I et interview med det canadiske magasin Le Journal de Montreal fortæller Claudette at til trods for at have de bedste forskere på området tilknyttet den 55-årige sangerindes sag, har der ikke været tegn på nogen form for forbedringer helbredsmæssigt.

“Vi kan ikke finde nogen medicin, der virker, men det er vigtigt at have håb,” fortalte Claudette til mediet.

Siden aflysningen af den forventede turné har Claudette flyttet ind hos Celine i hendes hjem i Las Vegas, hvor hun fungerer som personlig støtte og vicevært for sangerinden.

Selvom der medicinsk ikke er tegn på forbedringer, så tror familien stadig på det bedste, og beder til de højere magter for en hurtig bedring.

Stiff person syndrom er utrolig sjælden, og rammer cirka én ud af 1.000.000 mennesker.