Det har været et udfordrende par år for Willis’ familie, som sidste år annoncerede på sociale medier, at skuespilleren ville “træde væk” fra sin lange karriere. 

Annonceringen blev efterfulgt af en Los Angeles Times -rapport, der hævdede, at actionstjernen ofte var forvirret på settet.

Og at han ikke kunne udføre simple stunts og var nødt til at få sine replikker ført til ham gennem en øretelefon, hvilket vækkede bekymring fra folk på settet. 

I en længere tekst, der er lagt på en patientforenings hjemmeside, forklarer Willis’ kone, Emma Heming Willis, og børn, at hans tilstand har udviklet sig kritisk.

Familien bemærkede, at afasi, som får en person til at miste evnen til at forstå eller udtrykke tale, “påvirker hans kognitive evner.”

Filmstjernen har ifølge familien mistet sin evne til at kommunikere – og det er blot et af flere alvorlige symptomer på den demens, der har ramt ham.

Bruce Willis bliver aldrig den samme igen. Han er nemlig ramt af en frygtelig demens, der kun vil gøre hans tilstand værre og værre, erkender familien nu.

Der er intet håb for den 67-årige filmstjerne Bruce Willis.

Det er torsdag den triste besked fra amerikanerens familie.

Sidste forår kom det frem, at han lider af afasi, som fører til hukommelsestab og problemer med at kommunikere.

I teksten, som også ekskonen Demi Moore står som medafsender på, kan man læse, at han er blevet dement:

“Vi har nu en mere specifik diagnose: frontotemporal demens.”

“Desværre er hans udfordringer med kommunikation kun et symptom på sygdommen, lyder det blandt andet.”

Alligevel glæder familien sig over, at de nu har fået et brugbart svar på, hvor Bruce Willis løbende er blevet dårligere og dårligere til at huske sine replikker. Og i så voldsom grad at hans filmkarrriere måtte indstilles.

“Selvom dette er smertefuldt, er det en lettelse endelig at have en klar diagnose, siger familien, der takker for den “kærlighed og medfølelse”, som tusindvis af mennesker har vist ham og dem.”

“Vi ved, at I elsker Bruce lige så meget, som vi gør. Derfor giver vi jer denne opdatering.”

Familien håber også, at informationerne kan skabe større opmærksomhed om behovet for mere forskning i “den grusomme sygdom”:

“Bruce troede altid på at bruge sin stemme i verden til at hjælpe andre og øge bevidstheden om vigtige spørgsmål både offentligt og privat.”

“Vi ved i vores hjerter, at han – hvis han kunne i dag – ville ønske at reagere ved at skabe global opmærksomhed om dem, der er berørt af denne invaliderende sygdom, som påvirker så mange individer og deres familier.”